2004-09-20, 12:54
|
#1
|
Värmdökungen
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Värmdö
Inlägg: 5 185
|
No name [ris/köttfärs]
Har ni något namnförslag på den här rätten är det välkommet. Gott är det ivarjefall.
Proportionerna kan ni se som en vägledning.
4 portioner ris
500 gram köttfärs
2 dl gräddfil
Tomater
Ost
Koka riset. Bryn köttfärsen med valfria kryddor, jag kör ofta med någon mexikansk blandning som jag har hemma plus salt och peppar.
Lägg riset i botten av en ugnsform, lägg sedan köttfärsen ovanpå. Häll över gräddfilen. Skiva lite tomat till nästa lager och avsluta med riven ost. Sen är det bara att gratinera i ugn tills osten fått färg.
__________________
"Ta en bild på solnedgången!"
Härifrån? Det är ju motljus?"
Tung pung ger starka ben...
|
|
|
2004-09-20, 16:46
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2003
Ort: örebro
Inlägg: 1 159
|
Citat:
Ursprungligen postat av JJ
Har ni något namnförslag på den här rätten är det välkommet. Gott är det ivarjefall.
Proportionerna kan ni se som en vägledning.
4 portioner ris
500 gram köttfärs
2 dl gräddfil
Tomater
Ost
Koka riset. Bryn köttfärsen med valfria kryddor, jag kör ofta med någon mexikansk blandning som jag har hemma plus salt och peppar.
Lägg riset i botten av en ugnsform, lägg sedan köttfärsen ovanpå. Häll över gräddfilen. Skiva lite tomat till nästa lager och avsluta med riven ost. Sen är det bara att gratinera i ugn tills osten fått färg. 
|
'
vad sägs om muande jakob??
__________________
nobody is perfect. guess i´m nobody
Member of PIO - Påhittad Internet Organisation
Citat:
Ursprungligen postat av Krampus
Jämt.
Hela min sexuallitet är uppbyggd på skogs-porr.
(Hoppas att denna ska hamna i ngns undertext!  )
|
|
|
|
2004-09-20, 16:56
|
#3
|
Värmdökungen
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Värmdö
Inlägg: 5 185
|
Citat:
Ursprungligen postat av stefannn
'
vad sägs om muande jakob??
|
Inte helt dumt
__________________
"Ta en bild på solnedgången!"
Härifrån? Det är ju motljus?"
Tung pung ger starka ben...
|
|
|
2004-09-20, 17:09
|
#4
|
Living life in peace
Reg.datum: Nov 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 815
|
Gott är det iallafall
|
|
|
2004-09-20, 17:27
|
#5
|
Butter
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 138
|
Tack för tipset JJ, gjorde en jätteladdning nyss som får agera lunch i veckan. Riktigt gott blev det, använde creme fraiche chili också.
|
|
|
2004-09-20, 18:12
|
#6
|
Värmdökungen
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Värmdö
Inlägg: 5 185
|
Citat:
Ursprungligen postat av Munter
Tack för tipset JJ, gjorde en jätteladdning nyss som får agera lunch i veckan. Riktigt gott blev det, använde creme fraiche chili också.
|
Kul! Ska prova med chili, kul med lite variation.
__________________
"Ta en bild på solnedgången!"
Härifrån? Det är ju motljus?"
Tung pung ger starka ben...
|
|
|
2004-09-20, 20:29
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Solna
Inlägg: 456
|
Citat:
Ursprungligen postat av JJ
Har ni något namnförslag på den här rätten är det välkommet. Gott är det ivarjefall.
Proportionerna kan ni se som en vägledning.
4 portioner ris
500 gram köttfärs
2 dl gräddfil
Tomater
Ost
Koka riset. Bryn köttfärsen med valfria kryddor, jag kör ofta med någon mexikansk blandning som jag har hemma plus salt och peppar.
Lägg riset i botten av en ugnsform, lägg sedan köttfärsen ovanpå. Häll över gräddfilen. Skiva lite tomat till nästa lager och avsluta med riven ost. Sen är det bara att gratinera i ugn tills osten fått färg. 
|
snacka om insulinbomd:P. Min köttfärspizza ligger i lä
|
|
|
2004-09-21, 07:59
|
#8
|
Värmdökungen
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Värmdö
Inlägg: 5 185
|
Citat:
Ursprungligen postat av morbror_sven
snacka om insulinbomd:P. Min köttfärspizza ligger i lä
|
Vad är det för fel?
__________________
"Ta en bild på solnedgången!"
Härifrån? Det är ju motljus?"
Tung pung ger starka ben...
|
|
|
2004-09-21, 08:35
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2003
Ort: Sthlm
Inlägg: 477
|
Han syftar nog på osten och gräddfilen. Men så farligt är det nog inte.
|
|
|
2004-09-21, 20:07
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Solna
Inlägg: 456
|
Citat:
Ursprungligen postat av JJ
Har ni något namnförslag på den här rätten är det välkommet. Gott är det ivarjefall.
Proportionerna kan ni se som en vägledning.
4 portioner ris
500 gram köttfärs
2 dl gräddfil
Tomater
Ost
Koka riset. Bryn köttfärsen med valfria kryddor, jag kör ofta med någon mexikansk blandning som jag har hemma plus salt och peppar.
Lägg riset i botten av en ugnsform, lägg sedan köttfärsen ovanpå. Häll över gräddfilen. Skiva lite tomat till nästa lager och avsluta med riven ost. Sen är det bara att gratinera i ugn tills osten fått färg. 
|
Osten, gräddfilen riset. Allt detta i kombination med stora portioner ger troligen ett ganska så högt II.
Dock tycker jag att man kan göra överträden som dessa ibland. Det är i vilket fall 100ggr bättre än snacks och godis. Men "optimalt"(nya ordet) är det knappast.
|
|
|
2004-09-21, 20:57
|
#11
|
Värmdökungen
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Värmdö
Inlägg: 5 185
|
Citat:
Ursprungligen postat av morbror_sven
Osten, gräddfilen riset. Allt detta i kombination med stora portioner ger troligen ett ganska så högt II.
Dock tycker jag att man kan göra överträden som dessa ibland. Det är i vilket fall 100ggr bättre än snacks och godis. Men "optimalt"(nya ordet) är det knappast.
|
Hur stora portioner du äter är upp till dig, det var knappast tänkt som ett recept för en person. Proportionerna mellan köttfärs och ris är ju också valbart. Mängden ost får nästan ses som försumbar, gräddfilen är ju inte heller stor del av måltiden. Men visst, risken är att du bygger lite mukkler av detta
__________________
"Ta en bild på solnedgången!"
Härifrån? Det är ju motljus?"
Tung pung ger starka ben...
|
|
|
2004-09-21, 21:23
|
#12
|
Butter
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 138
|
Herregud, nu är köttfärs, ris och lite gräddfil dålig mat... ta några steg bakåt så ser du bättre, morbror Sven.
__________________
][\/][uskel ][\/][unter
Commencing operation snake ape - Snake (David Hayter)
|
|
|
2004-09-22, 00:12
|
#13
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Göteborg
Inlägg: 60
|
Citat:
Ursprungligen postat av Munter
Herregud, nu är köttfärs, ris och lite gräddfil dålig mat... ta några steg bakåt så ser du bättre, morbror Sven.
|
Sant. Eat on!
|
|
|
2004-09-22, 09:55
|
#14
|
I´m just kidding. Or am I?
Reg.datum: Oct 2001
Inlägg: 4 410
|
Det verkade gott och enkelt. Det måste jag prova!
|
|
|
2004-09-22, 15:19
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2001
Ort: Uppsala
Inlägg: 132
|
mm klockrent recept, dunkar på med vildsvinsfärs så blire kalas.. Nå bättre namn än muande jacob kommer ja då inte på
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 10:28.
|
    
|