Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2004-09-18, 22:28   #1
Max
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 2 116
Protein i mjölk och ost

Ost innehåller högvärdigt protein, right. Vid tillverkningen av ost får man vassle som restprodukt, som sen renas och koncentreras och får ett jättebra BV. Innehåller ost-proteinet nästan uteslutande kasein? Vad har detta för BV?

Vassle sägs ha det högsta BV av alla kända protein, men varför har inte mjölk högre då det borde kompletteras av kaseinet, eller är det så att någon aminosyra finns i för stor utstäckning i kasein och därför bidrar till obalans och lägre BV?
Max är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-19, 06:54   #2
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 818
Kasein är inget dåligt protein. Det är vassle som är så mycket bättre för tränande. Du kan säkert räkna kasein som jämvärdigt eller t o m bättre än kött, fisk och soja.


Vassleproteinet har ett kraftigt överskott av de grenade aminosyrorna, främst leucin. Det snabba upptaget och att det är just grenade aminosyror som musklerna använder som bränsle gör det överlägset efter träningen.

Hittade inget BV på nätet på kasein men kaseinet har en jämnare fördelning av aminosyror. Inte alls lika mycket lysin och leucin men betydligt mer svavelaminosyror. Säkert denna jämnhet + långsamt upptag som gör kaseinet bättre antikatabolt.

Tillsammans kompleterar de ju varandra med ett BV kring 90
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-19, 07:06   #3
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 410
Citat:
Ursprungligen postat av Sverker
Hittade inget BV på nätet på kasein
BV 77

PER 2.5

NPU 76

PDCAAS 1.23

U.S Dairy Export Council, Reference Manual for U.S. Whey Products 2nd Edition, 1999 and Sarwar, 1997.
__________________


Angående PM-rådgivning!

Senast redigerad av King Grub den 2004-09-19 klockan 07:20.
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-19, 08:34   #4
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 818
Ett NPU på 76 är ju inte så illa.



Lite över soja som har 67 och lite under hela ägg som har 87. Speglar lite det jag skrev eftersom komjölk har NPU 81.

NPU, determined on children.
FAO/WHO Energi and protein requirements.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-09-19, 22:14   #5
Max
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 2 116
ok, tackar för svaren.
Max är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 12:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)