Tack. Kimo.
Väger ca 62kg. Hur mycket protein och kolhydrater borde jag få i mig under kvällsmålet?
Daja//
Förlorade ägg, även kallat poucherade ägg, är en maträtt gjord av variant av kokt ägg där du kokar ägget utan skal. Det skiljs på helförlorade och halvförlorade. På halvförlorade ägg skall gulan synas och poucheras därför på grunt vatten. De helförlorade äggens gula skall helt döljas av vitan och poucheras i tillräckligt mycket vatten för att hela ägget skall täckas med råge.
Hur göra:
Koka upp vatten i en kastrull, använd gärna en utan höga kanter. Behöver ej så mycket vatten, typ 5-10 cm
Lägg i några nypor salt (2-3 tsk)
Sänk värmen på vattnet
Knäck ägget i en kaffekopp och när vattnet sjuder, häll försiktigt ner ägget
Du kan pochera några stycken åt gången men ej för många då de kan fastna i varandra
Efter ca 3 min, lyft upp ägget
Färdigt att ätas
Kan användas till tex mackor eller som en lunch med andra tillbehör.
Källa:
www.susning.nu