Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2019-07-01, 15:35   #1
TotteShaped4Life
Registered User
 
TotteShaped4Lifes avatar
 
Reg.datum: Jul 2016
Inlägg: 721
Överdrifter och felaktigheter i boken The China Study.

"Veganism är på framfart idag och med det så sprids tyvärr en hel del trams. Den här boken bidrar till det och jag har det senaste året märkt av att referenser till den har ökat i mitt kommentarsfält.

Det här är verkligen rekommenderad läsning om du är intresserad av ämnet kost på något vis" (Jacob Gudiol).

Inte läst den i sin helhet än dock.

https://www.redpenreviews.org/review...g-term-health/
__________________
I’ve been too fucking busy – or vice versa.
TotteShaped4Life är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-07-01, 15:47   #2
TotteShaped4Life
Registered User
 
TotteShaped4Lifes avatar
 
Reg.datum: Jul 2016
Inlägg: 721
Conclusion

The China Study is a scholarly and well-written book. It recommends reducing the intake of animal foods, processed foods, and refined grains, and composing the diet entirely of unrefined plant foods. Reducing intake of some of these foods, such as processed meat and refined grains, are likely to lead to overall improvements in health.

We evaluated three of the book’s key scientific claims and found that they were not very well supported overall. After consulting the original data and having it analyzed by a professional statistician, we conclude that a large study in China that The China Study is named after does not support the book’s claims. We did find the claim that a whole food plant-based diet reduces the risk of cardiovascular disease fairly convincing.

The China Study generally cites references accurately and this is reflected in its high reference accuracy score. It received a middling score for healthfulness because although the diet will likely reduce the risk of obesity and some chronic diseases, it may also increase the risk of nutrient deficiencies unless carefully composed.

The diet would be difficult to implement and maintain for most people due to its extreme nature, yet it may be worth considering for people at high risk of cardiovascular disease.
__________________
I’ve been too fucking busy – or vice versa.
TotteShaped4Life är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-07-03, 12:59   #3
Sagacity
Registered User
 
Reg.datum: May 2018
Inlägg: 208
Vore intressant att se en studie där man tar bort kött från en grupp som har en hälsosam kosthållning och rör på sig. Mig veterligen har det aldrig gjorts. Alla studier som visar på förbättringar med vegetarisk kost har studiedeltagarna ätit skräp innan. Och det måste givetvis vara en någorlunda kontrollerad studie då frågeformulär på vad man äter brukar landa på mellan 30-400% felmarginal.
Sagacity är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-07-04, 18:05   #4
Garlegi
Registered User
 
Reg.datum: Feb 2018
Inlägg: 86
Citat:
Ursprungligen postat av Sagacity Visa inlägg
Vore intressant att se en studie där man tar bort kött från en grupp som har en hälsosam kosthållning och rör på sig. Mig veterligen har det aldrig gjorts. Alla studier som visar på förbättringar med vegetarisk kost har studiedeltagarna ätit skräp innan. Och det måste givetvis vara en någorlunda kontrollerad studie då frågeformulär på vad man äter brukar landa på mellan 30-400% felmarginal.
En studie där personer med typ 2-diabetes bytte rött kött mot baljväxter.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=25351652
Garlegi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-07-04, 18:42   #5
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 812
Bytte ett fett livsmedel mot ett livsmedel som är rikt på lösliga fibrer. Låter logiskt att blodsockesvaret blev mindre och blodfetterna förbättrades.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2019-07-05, 08:52   #6
Sagacity
Registered User
 
Reg.datum: May 2018
Inlägg: 208
Citat:
Ursprungligen postat av Garlegi Visa inlägg
En studie där personer med typ 2-diabetes bytte rött kött mot baljväxter.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=25351652
I detta fallet har man förbättrat blodsockernivåerna med att ta bort kött. De flesta som äter enbart kött få också bra blodsockernivåer. Hade de kollat på vad som ger dåliga blodsockernivåer (ris, bröd etc) hade de nog kunnat förbättra detta mer än att byta kött mot bönor som drar med sig skräpet ur kroppen.


Angående blodfetterna kan man äta på en mängd sätt för att sänka dem, bla annat kan man äta en massa extra fett. Här har vetenskapen mycket att göra innan nån har riktig koll på detta.
https://cholesterolcode.com/extreme-...op-experiment/

Jag litar faktiskt mer på de studier som visar att man lever längre med högt kolesterol och att det är inflammationer (ofta orsakade av obalans omega3/6 och insulinpåslag orsakade av högt kolhydratintag-extra känsligt om man inte tränar) som ligger bakom åderförkalkningen.
Sagacity är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 01:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)