Citat:
Ursprungligen postat av Wain
Bas:
Fräs lök & vitlök i olivolja. Släng i en burk krossade eller hela tomater. I med salt, peppar och lite örter (lagerblad, basilika, oregano, whatever). Koka ett tag. Färdig.
Pastasås:
Tärna fetaost och hiva i.
Pizzasås:
Koka lite längre för "torrare" konsistens. Experimentera med t.ex. lite balsamvinäger i.
|
Jag gör ungefär på samma sätt, helst använder jag Muttis tomater.
Steker gör jag i olivolja, och jag brukar även tillsätta lite vinäger mot slutet, och eventuellt en liiiiten gnutta socker.
Låter den puttra minst en timme, och brukar göra en laddning med 2-3 burkar tomater per gång när man ändå håller på.
Är jag riktigt ambitiös gör jag av 8-10 burkar, och låter den koka ännu längre och fryser in en del av såsen för att ha som bas till grytor eller köttfärssås.
Äter såsen som den är, eller med stekt sidfläsk, bacon, champinjoner, eller något annat gott. Standardtillbehör är alltid riven Parmesan.