Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2016-04-05, 17:30   #1
Eljest
Banned User
 
Reg.datum: Feb 2016
Inlägg: 303
Ägg i mat

Hittade ingen tråd som berörde just detta, trots mängder av äggtrådar.
Har för avsikt att göra storkok i form av grytor med kyckling och bönor som bas. Bör man, med framgång för smak och näringsvärde, röra ner ägg i grytan och få den mer "matig" och addera bra fetter? Har hört att ägg i såser osv gör det krämigare. Någon som gör ägg i matlagning på ett sätt som liknar det jag har i åtanke?
Eljest är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2016-04-05, 18:48   #2
Wzup2u
Scarpa the chef
 
Wzup2us avatar
 
Reg.datum: Aug 2012
Ort: Godismonstret
Inlägg: 3 129
äggulor i potatismos är ganska vanligt & i ägg i allt vad grattänger och pajer heter är ju också vanligt.

Just äggulan är en fettkälla som kan lyfta upp en gryta, hade nog dock skippat vitan.
__________________
Att slösa livet på såkallad optimat är slöshet när det finns en helhet.
Scarpa 4 president!
http://oi62.tinypic.com/1ovaee.jpg
Wzup2u är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2016-04-06, 09:26   #3
WahWillDuh
Registered User
 
WahWillDuhs avatar
 
Reg.datum: Feb 2013
Inlägg: 135
Inte svar på din fråga, men om du ska använda bara gulan/vitan så finns det att köpa separat på dunk. Vet att Maxi i min stad har det!
WahWillDuh är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2016-04-06, 13:33   #4
Luca Brasi
Banned User
 
Reg.datum: Feb 2010
Inlägg: 1 187
Det blir väl mest en gegga?
Luca Brasi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2016-04-06, 13:46   #5
Diomedea exulans
Klår sin lillasyster i armbrytning
 
Diomedea exulanss avatar
 
Reg.datum: Dec 2012
Ort: Rīga
Inlägg: 11 020
Citat:
Ursprungligen postat av Luca Brasi Visa inlägg
Det blir väl mest en gegga?
Gägga.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av skyffelmördarn Visa inlägg
Nu får din röv sota för din fåfänga.
Senast redigerad av Diomedea exulans; efter senaste träningspasset. Anledning: tränade
Diomedea exulans är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2016-04-06, 14:59   #6
Bulta
Registered User
 
Reg.datum: Feb 2012
Inlägg: 383
Kläcka ner ägg direkt i grytan kommer leda till att det strimlar sig.
Ägg är fint i olika stir-fries, men de gör ju sig förvisso inte så bra som matlådor.

Jag gillar själv att göra olika frittatas, och med en stor stekpanna blir det ordentligt med mat. Gott både ljummen och kall i mitt tycke, och bra rätt att göra sig av med rester av både grönsaker, ost, kött och skaldjur. Ett tips är att steka ur vätskan ordentligt ur alla grönsakerna innan man häller i de vispade äggen och gör klart den i ugnen.
Bulta är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2016-04-06, 17:47   #7
Luca Brasi
Banned User
 
Reg.datum: Feb 2010
Inlägg: 1 187
Citat:
Ursprungligen postat av Diomedea exulans Visa inlägg
Gägga.
In svenglish its gegga.
Luca Brasi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2016-04-12, 23:01   #8
Tomten
Registered User
 
Tomtens avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Z町
Inlägg: 1 983
Citat:
Ursprungligen postat av Luca Brasi Visa inlägg
Det blir väl mest en gegga?
Beror väl på vad man gör. Finns ju såser som man gör med äggula. Är egentligen bara ett annat sätt att reda. Låg temperatur är viktigt när man gör sås med ägg, går inte heller att värma upp den i mikro, får då skär den sig ganska hårt.
Tomten är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2016-04-13, 09:21   #9
Luca Brasi
Banned User
 
Reg.datum: Feb 2010
Inlägg: 1 187
Citat:
Ursprungligen postat av Tomten Visa inlägg
Beror väl på vad man gör. Finns ju såser som man gör med äggula. Är egentligen bara ett annat sätt att reda. Låg temperatur är viktigt när man gör sås med ägg, går inte heller att värma upp den i mikro, får då skär den sig ganska hårt.
Men om man klaffsar ner hela ägg i en gryta så tror jag väl inte riktigt att resultatet blir visuellt och konsistensmässigt tilltalande.
Luca Brasi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2016-04-13, 10:13   #10
ChuckTesta
Nope! Chuck Testa
 
ChuckTestas avatar
 
Reg.datum: Sep 2011
Inlägg: 675
Citat:
Ursprungligen postat av Diomedea exulans Visa inlägg
Gägga.
https://sv.wiktionary.org/wiki/gegga

ChuckTesta är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2016-04-13, 17:35   #11
Sked
Registered User
 
Skeds avatar
 
Reg.datum: Mar 2016
Inlägg: 22
Citat:
Ursprungligen postat av WahWillDuh Visa inlägg
Inte svar på din fråga, men om du ska använda bara gulan/vitan så finns det att köpa separat på dunk. Vet att Maxi i min stad har det!
Tyvärr har ägg på dunk en konstig bismak som i mitt tycke förstör upplevelsen. Jobbat en del i restaurang och alla kockar värda sitt salt har vägrat använda ägg på dunk i maten pga konstig smak. Bismaken kommer förmodligen ifrån tillsatser som konserveringsmedel, emulgeringsmedel & surhetsreglerande, men har inte insyn i tillverkningen så kan ej med säkerhet säga.

Köp riktiga ägg! Jobba upp knäckförmågan med en hand, så kommer pullorna att falla som käglor.
Sked är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2016-04-23, 04:46   #12
Tomten
Registered User
 
Tomtens avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Z町
Inlägg: 1 983
Citat:
Ursprungligen postat av Sked Visa inlägg
Tyvärr har ägg på dunk en konstig bismak som i mitt tycke förstör upplevelsen. Jobbat en del i restaurang och alla kockar värda sitt salt har vägrat använda ägg på dunk i maten pga konstig smak. Bismaken kommer förmodligen ifrån tillsatser som konserveringsmedel, emulgeringsmedel & surhetsreglerande, men har inte insyn i tillverkningen så kan ej med säkerhet säga.

Köp riktiga ägg! Jobba upp knäckförmågan med en hand, så kommer pullorna att falla som käglor.
Vad jag kan se så använder man E202 (kaliumsorbat) och E212 (natriumbensonat) och E330 (citronsyra). Fast det kan givetvis variera mellan tillverkare.

Citronsyra används för att stoppa oxidering.

Kaliumsorbat och Natriumbensonat är båda konserveringsmedel.

http://www.livsmedelsverket.se/livsm.../sok-e-nummer/

Värt att tänka på är också att plastförpackningen kan påverka lukt och smak.
Tomten är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2016-04-23, 04:49   #13
Tomten
Registered User
 
Tomtens avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Z町
Inlägg: 1 983
Citat:
Ursprungligen postat av Luca Brasi Visa inlägg
Men om man klaffsar ner hela ägg i en gryta så tror jag väl inte riktigt att resultatet blir visuellt och konsistensmässigt tilltalande.
Det finns tomatbaserade grytor där man använder ägg, men det tillsätts då mot slutet av tillagningen.

Tomten är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2016-04-23, 06:56   #14
Xead
Registered User
 
Xeads avatar
 
Reg.datum: May 2014
Inlägg: 583
Citat:
Ursprungligen postat av Tomten Visa inlägg
Värt att tänka på är också att plastförpackningen kan påverka lukt och smak.
Tror du är något på spåret här, upplever inte samma bismak av Stjärnäggs äggvita ("knäckt&klart") som kommer i en Tetra Pak-liknande förpackning .
Xead är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2016-04-24, 15:23   #15
Ozziking
Registered User
 
Ozzikings avatar
 
Reg.datum: Jul 2013
Ort: Visby, gotland
Inlägg: 11 673
Citat:
Ursprungligen postat av Luca Brasi Visa inlägg
In svenglish its gegga.
Citat:
Ursprungligen postat av ChuckTesta Visa inlägg
Men döööööööhhhhhh fattar ni inte??


Ägg + gegga = Gägga

Bra humor Dio
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub Visa inlägg
Bara den som inte tränar hårt som tycker att kolhydrater är överskattade. Den som gör det tycker att dom är uppskattade.
Ozziking lyfter och tränar på

/Mark-185/Bänk-100/Böj-160/Ryck-86/Stöt-116/

Senast redigerad av Ozziking den 2016-04-24 klockan 15:25.
Ozziking är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 17:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)