Hittade ingen tråd som berörde just detta, trots mängder av äggtrådar.
Har för avsikt att göra storkok i form av grytor med kyckling och bönor som bas. Bör man, med framgång för smak och näringsvärde, röra ner ägg i grytan och få den mer "matig" och addera bra fetter? Har hört att ägg i såser osv gör det krämigare. Någon som gör ägg i matlagning på ett sätt som liknar det jag har i åtanke?
Kläcka ner ägg direkt i grytan kommer leda till att det strimlar sig.
Ägg är fint i olika stir-fries, men de gör ju sig förvisso inte så bra som matlådor.
Jag gillar själv att göra olika frittatas, och med en stor stekpanna blir det ordentligt med mat. Gott både ljummen och kall i mitt tycke, och bra rätt att göra sig av med rester av både grönsaker, ost, kött och skaldjur. Ett tips är att steka ur vätskan ordentligt ur alla grönsakerna innan man häller i de vispade äggen och gör klart den i ugnen.
Beror väl på vad man gör. Finns ju såser som man gör med äggula. Är egentligen bara ett annat sätt att reda. Låg temperatur är viktigt när man gör sås med ägg, går inte heller att värma upp den i mikro, får då skär den sig ganska hårt.
Beror väl på vad man gör. Finns ju såser som man gör med äggula. Är egentligen bara ett annat sätt att reda. Låg temperatur är viktigt när man gör sås med ägg, går inte heller att värma upp den i mikro, får då skär den sig ganska hårt.
Men om man klaffsar ner hela ägg i en gryta så tror jag väl inte riktigt att resultatet blir visuellt och konsistensmässigt tilltalande.
Inte svar på din fråga, men om du ska använda bara gulan/vitan så finns det att köpa separat på dunk. Vet att Maxi i min stad har det!
Tyvärr har ägg på dunk en konstig bismak som i mitt tycke förstör upplevelsen. Jobbat en del i restaurang och alla kockar värda sitt salt har vägrat använda ägg på dunk i maten pga konstig smak. Bismaken kommer förmodligen ifrån tillsatser som konserveringsmedel, emulgeringsmedel & surhetsreglerande, men har inte insyn i tillverkningen så kan ej med säkerhet säga.
Köp riktiga ägg! Jobba upp knäckförmågan med en hand, så kommer pullorna att falla som käglor.
Tyvärr har ägg på dunk en konstig bismak som i mitt tycke förstör upplevelsen. Jobbat en del i restaurang och alla kockar värda sitt salt har vägrat använda ägg på dunk i maten pga konstig smak. Bismaken kommer förmodligen ifrån tillsatser som konserveringsmedel, emulgeringsmedel & surhetsreglerande, men har inte insyn i tillverkningen så kan ej med säkerhet säga.
Köp riktiga ägg! Jobba upp knäckförmågan med en hand, så kommer pullorna att falla som käglor.
Vad jag kan se så använder man E202 (kaliumsorbat) och E212 (natriumbensonat) och E330 (citronsyra). Fast det kan givetvis variera mellan tillverkare.
Citronsyra används för att stoppa oxidering.
Kaliumsorbat och Natriumbensonat är båda konserveringsmedel.