2015-08-13, 23:29
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2013
Inlägg: 498
|
Beef Jerky
Har upptäckt en skojig produkt i "USA hyllan", nåt som man ofta ser på amerikanska tv serier och liknande. Det är ju beef jerky.
Smakar gott, högt proteininnehåll, närmare 50g per 100.
Nackdelen än så länge, priset. Men till frågan, vad finns det för ytterligare nackdelar med denna vara? Måste vara för bra för att vara sant med en sådan produkt. Men torkad kött med så lång bäst före, vad för processer har den gått igenom?
Är proteinet av god kvalité dessutom?
Tacksam för svar och uppskattar om nån kan dela med sig utav tips på kanske goda smaker.
|
|
|
2015-08-14, 01:22
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2013
Inlägg: 34
|
Egentligen inga konstigheter, kan dock inte svara för alla fabrikat men processen bör vara väldigt simpel. Helt enkelt torkas bara köttet i varmluft, gjort detta själv flera gånger. Nackdelarna är väl ett rätt högt saltintag (om man bryr sig om det dvs.) och framförallt det du själv nämner, priset!
Så ett tips kan vara att köpa något billigt segt kött själv och torka i ugnen, finns mängder av recept och instruktioner på nätet!
|
|
|
2015-08-14, 02:17
|
#3
|
Bleksvag, fet och osymmetrisk
Reg.datum: Jul 2015
Inlägg: 1 638
|
Jag har köpt nåt sånt en gång. Antingen var det fel på den eller så är det nåt med mina smaklökar, för jag tyckte faktiskt att det smakade ungefär så som jag tänker mig att torkat lite halvruttet tjur-anus smakar.
Utbudet lär öka med det nya handelsavtalet (TTIP) mellan EU och USA så då kommer ni garanterat få billigare beef jerky, kanske halva priset mot idag, så det är nice för er ju... får kanske ta och prova igen nån gång och se om det var fel på det paketet jag provade.
|
|
|
2015-08-14, 02:33
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2008
Ort: Sydney
Inlägg: 9 477
|
Proteinet ar utmarkt, det ar bara kott och generellt sett en javla massa kryddor.
Det ar jattelatt att gora sjalv, aven om det tar tid. Skar valfritt kott i tunna strimlor, marinera i kryddor, soya, barbequesas eller vad du nu vill anvanda dig av. Hang upp det i ugnen pa gallret och lat ugnen sta igang pa runt 70 grader i... massvis med timmar. Lamna ugnsluckan oppem liiite grann sa att fukten tar sig ut. Googla recept.
Eventuella nackdelar ar som namnt salt, och eventuellt E250 beroende pa vilken produkt man koper, men det gar att undvika om man gor det sjalv. Den langa hallbarheten kommer fram allt salt.
__________________
Journal: 53% magic, 61% science, 102% results.
Science. It reduces the stupid.
Citat:
Ursprungligen postat av trädgårdsmöbel
Mätt i klassiskt styrkelyft, så tror jag att man kan bli ungefär: 180-150-220 stark utan att dopa sig med lång tid och hård träning.
|
|
|
|
2015-08-14, 03:33
|
#5
|
Banned User
Reg.datum: Jun 2011
Ort: Qva
Inlägg: 1 428
|
50g protein per 100g? Säker på att det inte var kollagen i den? Låter ju sanslöst högt.
|
|
|
2015-08-14, 03:59
|
#6
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2008
Ort: Sydney
Inlägg: 9 477
|
Citat:
Ursprungligen postat av Jokester
50g protein per 100g? Säker på att det inte var kollagen i den? Låter ju sanslöst högt.
|
Jack Link's ar val vanligaste sorten i Sverige, och minns jag inte helt galet anvander de 250-300g kott till 100g fardig produkt, sa det ar inte vidare markligt. Extremt lite vatska i bara.
edit: fran hemsidan, om deras Original-smak
Citat:
Tender slices of lean 100% beef are lightly seasoned with a unique blend of spices, and then cooked in a smoke oven. Made with 260g of beef per 100g finished product this is our most popular flavor.
|
__________________
Journal: 53% magic, 61% science, 102% results.
Science. It reduces the stupid.
Citat:
Ursprungligen postat av trädgårdsmöbel
Mätt i klassiskt styrkelyft, så tror jag att man kan bli ungefär: 180-150-220 stark utan att dopa sig med lång tid och hård träning.
|
Senast redigerad av J.V den 2015-08-14 klockan 04:01.
|
|
|
2015-08-14, 09:20
|
#7
|
Dardania
Reg.datum: Nov 2013
Inlägg: 3 147
|
Riktigt gott är det brukar ha det som snacks när jag går på bio, men det är som du nämn riktigt dyrt.
__________________
Den typen av människa
|
|
|
2015-08-14, 09:25
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Göteborg
Inlägg: 4 158
|
Topformula brukar ha bra priser. Blir man medlem är det i princip alltid "köp 3 för priset av 2" vilket gör att priset för en påse på 50gr hamnar på 20:-. Dessutom fri frakt.
|
|
|
2015-08-14, 18:04
|
#9
|
Nallemoderator
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 36 676
|
Citat:
Ursprungligen postat av Jokester
50g protein per 100g? Säker på att det inte var kollagen i den? Låter ju sanslöst högt.
|
Självklart är det kollagen i Biff Jerky men det är det i allt kött.
__________________
"The myth that women should not lift heavy is advanced only by women who fear effort and men who fear women." Eric Midkiff från misc.fitness.weights
"Your physiology doesn't care what your philosophy is"
|
|
|
2015-08-15, 02:11
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2013
Inlägg: 498
|
Tackar för alla svar. Teriyakismak smakar bra och har hittat en grym snack till bilen.
Det är inte likt nötter som du kan mula i dig hur enkelt som helst, det tar ett tag att tugga.
|
|
|
2015-08-15, 06:54
|
#11
|
Uggla
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 12 074
|
http://www.mmsports.se/Halsokost/Liv...y-25-gram.html
14kr st vid köp av många
perfekt som kvällssnacks under diet.
__________________
Don´t gör it
It´s not värt it
Senast redigerad av Pepz den 2015-08-15 klockan 06:55.
|
|
|
2015-08-16, 10:51
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2013
Inlägg: 134
|
Finns ju den svenska variationen också, Wild Chips. Torkad ren/älg kött, fast den har inte så mycket kryddor. Har också köpt en variation gjord på fläsk, något italienskt märke, fast också den utan någon speciell krydda.
Själv tycker jag att Beef Jerky har goda smaker men jag är petig så jag upplever många bitar som för seniga/sega så jag tvingas spotta ut hälften. Har haft bättre upplevelser med Wild Chips och det torkade fläsket dock.
|
|
|
2015-08-23, 18:54
|
#13
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2012
Ort: Skåne
Inlägg: 85
|
Jag är såld på Beef jerky men kvalitén varierar stort. Man får vad man betalar för. Dom godaste som jag smakat är Jack links, premuim cuts köpt i USA, kan vara lite svårt att hitta här. City gross har märket Wild west, helt ok. Vill dock varna för dom på MM, var riktigt äckliga.
|
|
|
2015-08-23, 19:02
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2007
Inlägg: 11 827
|
Så förbannat salt bara.
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 21:18.
|
    
|