2015-04-15, 13:22
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 209
|
Grillsommar 2015
Hej,
Denna tråd vill jag tillägna grillning i sommar med allt vad det innebär.
- tips på bra grilla
-tips på bra och mobila grillar
- tips på finare grillar
-tips på grillverktyg som är privärda
- tips på bra grillbutiker
-marinadtips
-favoritkött att grilla och varför/hur det grillar och förbereds bäst
-vad dricker ni till? Endast drycker som går att införskaffa på systemet för förekomma
- när passar roséviner till grillköttet och vilket rosévin isf?
- favoritkorven på grillen
- hemlagat mos eller potatissallad till korven?
Vi kan väl börja med vad er absoluta favorit är att grilla, vad ni äter till, vad som ingår i salladen och vad ni helst dricker till?
=D
|
|
|
2015-04-15, 13:23
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 209
|
Hur skapar man den bästa grillglöden? Vad är er hemlighet och vad använder ni för kol?
|
|
|
2015-04-15, 13:46
|
#3
|
Väsby EPA raggare
Reg.datum: Dec 2006
Inlägg: 1 350
|
Fråga skuggan om grilltips på kanin!
__________________
Life getting tough? Means god is afraid of your progress!.
Citat:
Ursprungligen postat av Tricklew
Förövrigt så förstår jag mig inte på människor som följer Zyzz, Jersey Shore mm, jag skapade intressantare personer och situationer när jag lekte med lego som liten.
|
|
|
|
2015-04-15, 13:59
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2006
Ort: Frankrike
Inlägg: 525
|
Det känns som slöseri på bra råvaror om jag står vid grillen, riktigt kass.
Har inget problem att marinera, glasera kött och få bra mörhet men sen det tekniska momentet är bäst att lämna i andras händer.
Angående vin så tycker jag en helt ok röd granache fungerar både till fläsk och ox då det inte är så nichat vin men har rätt speciell karaktär i grunden. Rosé är fint men då vill jag nog ha något lättare som kyckling, fisk, räkor med kanske sallat och god sås.
Ska bli intressant att följa expertisens äventyr.
__________________
“If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor. If an elephant has its foot on the tail of a mouse, and you say that you are neutral, the mouse will not appreciate your neutrality.”
/ Desmond Tutu
|
|
|
2015-04-15, 14:16
|
#5
|
Banned User
Reg.datum: Feb 2010
Ort: Hisingen
Inlägg: 4 258
|
Grillspett med fläsk, nöt och kyckling. Skiva upp, mixa, lägg allt i samma marinad. Varva med ananas, tomat och champignon. Ingen jävla korv.
(Är du muslim så byt ut fläsket mot mer nötkött.)
Till det äts fruktsallad med vattenmelon, honungsmelon, päron och jordgubbar, kanske tzatziki och lättsaltade chips vid sidan av.
Ljus mellanöl till
(är du homosexuell så byt ut ölen mot rosévin)
|
|
|
2015-04-15, 14:28
|
#6
|
Banned User
Reg.datum: May 2013
Inlägg: 96
|
Om man är veg då?
|
|
|
2015-04-15, 14:41
|
#7
|
mjau
Reg.datum: Feb 2009
Inlägg: 445
|
Citat:
Ursprungligen postat av Red Apple
Om man är veg då?
|
Potatissallad, bärs och gnisselost. Håll till godo!
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av arjeplogarn
Jag vill äga en range rover och en pool där vattnet rinner över kanten. Allt annat är detaljer egentligen.
|
|
|
|
2015-04-15, 14:42
|
#8
|
Banned User
Reg.datum: Feb 2010
Ort: Hisingen
Inlägg: 4 258
|
Citat:
Ursprungligen postat av Red Apple
Om man är veg då?
|
Då hamnar man tyvärr lite utanför  särskilt om man är petig med att det grillas på samma grill. Det är jäkligt jobbigt att bjuda veganer på mat om man grillar, separat grill och tjaa...grillade majskolvar?
Men om man håller tillbehören fria från animaliska livsmedel och kompletterar med mer frukt och grönsaksstavar så får de käka nån slags rawfood-buffé.
|
|
|
2015-04-15, 14:58
|
#9
|
Banned User
Reg.datum: May 2013
Inlägg: 96
|
Dåligt med gainz låter det som
|
|
|
2015-04-15, 15:15
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2004
Ort: Göteborg
Inlägg: 4 158
|
Var det nykropp som dominerade grilltråden för några år sedan?
|
|
|
2015-04-15, 15:25
|
#11
|
Proteinfattig vegan
Reg.datum: Mar 2011
Inlägg: 113
|
Citat:
Ursprungligen postat av Red Apple
Om man är veg då?
|
Spett med quornbullar, champinjon, körsbärstomater, lök och annat.
Som nämnts tidigare även gnisselost.
Marinerade quornfiléer. Marinerade (eller bara rakt av) quornburgare.
Finns en del i frysdisken och numera finns även Astrid och Aporna på många ställen, men deras burgare tenderar till att vara lite torra enligt mig.
__________________
1435mm
|
|
|
2015-04-15, 16:16
|
#12
|
Banned User
Reg.datum: Feb 2010
Ort: Hisingen
Inlägg: 4 258
|
Citat:
Ursprungligen postat av Red Apple
Dåligt med gainz låter det som
|
Jo tyvärr. Jag är uschel på veganmat. Alla soja-substitutgrejer ser ut att smaka skit, och massa bönor funkar ju inte att bjuda på om man skall vistas i samma rum, så hur gör man då för att få i dem adekvata mängder protein?
|
|
|
2015-04-15, 17:07
|
#13
|
Banned User
Reg.datum: Sep 2013
Inlägg: 977
|
Senast redigerad av XXXL den 2015-04-15 klockan 17:09.
|
|
|
2015-04-15, 17:23
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2013
Ort: Stockholm
Inlägg: 227
|
Grillar nästan varje dag, ibland två gånger per dag på sommarn! Allt från att slänga på ett par burgare(brukar bli lindströms angusburgare) till att marinera kycklingfile eller fläskfile och grilla helstekt. så jävla gött helt enkelt!
Favoriten är dock grillspett. Kycklingfile skuren i lagom stora bitar, fläskfile samma där men bort med fettet! Låt ligga i marinad, brukar ta santa maria all around för enkelhetens skull och att den är himmelskt god.
Varva kyckling och fläsk på spetten och medans du grillar dom penslar du på american bbq sauce.
Kolen läggs på sidorna av grillen så att det kan droppa utan att flamma upp. Grilla med stängt lock.
servera med några hemgjorda klyftpotatisar icas vitlöksbearnaise och en fin sallad.
Njut.
|
|
|
2015-04-15, 17:32
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2011
Ort: Gustavsberg
Inlägg: 3 303
|
Ni som använder färdigbearnaise, har ni ens smakat hemslagen?
Menar inte att vara otrevlig, tycker bara själv att köpesåsen är så äcklig i jämförelse.
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 15:41.
|
    
|