Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
|
Det har inte funnits några omfattande översyner av förhållandet mellan frukostflingor konsumtion till kost och hälsa. Detta systematisk genomgång av alla artiklar om frukostflingor till oktober 2013 i Scopus och Medline databaser identifierades 232 artiklar med utfall som rör näringsintag, vikt, diabetes, hjärt-kärlsjukdomar, högt blodtryck, matsmältning, tandvård och psykisk hälsa, och kognition. Tillräckliga bevis fanns för att utveckla 21 sammanfattande evidens uttalanden, rang från A (kan lita på att vägleda praxis) till D (svaga och måste tillämpas med försiktighet). Frukostflingor förbrukningen är förknippad med dieter högre på vitaminer och mineraler och lägre i fett (grad B), men är inte associerad med ökade intag av total energi eller natrium (grad C) eller risken för karies (klass B). De flesta studier om näringspåverkan är tvärsnitts, med mycket få interventionsstudier, så frukostflingor konsumtion kan vara en markör för en övergripande sund livsstil. Oat-, korn- eller psyllium-baserade spannmål kan hjälpa till att sänka kolesterolhalter (klass A) och fiberrikt, kan vetebaserade spannmål förbättrar tarmfunktionen (klass A). Regelbunden frukostflingor konsumtion är förenat med ett lägre BMI och mindre risk att bli överviktiga eller feta (grad B). Presweetened frukostflingor inte ökar risken för övervikt och fetma hos barn (grad C). Fullkornsris eller fiberrik frukostflingor är förknippade med en lägre risk för diabetes (grad B) och hjärt-kärlsjukdom (grad C). Det finns växande bevis för associationer till känslor av ökad välfärd och en lägre risk för högt blodtryck (grad D), men mer forskning behövs.