Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2014-09-18, 08:46   #1
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 418
Fördelar med flingor till frukost

Citat:
There have been no comprehensive reviews of the relation of breakfast cereal consumption to nutrition and health. This systematic review of all articles on breakfast cereals to October 2013 in the Scopus and Medline databases identified 232 articles with outcomes related to nutrient intake, weight, diabetes, cardiovascular disease, hypertension, digestive health, dental and mental health, and cognition. Sufficient evidence was available to develop 21 summary evidence statements, ranked from A (can be trusted to guide practice) to D (weak and must be applied with caution). Breakfast cereal consumption is associated with diets higher in vitamins and minerals and lower in fat (grade B) but is not associated with increased intakes of total energy or sodium (grade C) or risk of dental caries (grade B). Most studies on the nutritional impact are cross-sectional, with very few intervention studies, so breakfast cereal consumption may be a marker of an overall healthy lifestyle. Oat-, barley-, or psyllium-based cereals can help lower cholesterol concentrations (grade A), and high-fiber, wheat-based cereals can improve bowel function (grade A). Regular breakfast cereal consumption is associated with a lower body mass index and less risk of being overweight or obese (grade B). Presweetened breakfast cereals do not increase the risk of overweight and obesity in children (grade C). Whole-grain or high-fiber breakfast cereals are associated with a lower risk of diabetes (grade B) and cardiovascular disease (grade C). There is emerging evidence of associations with feelings of greater well-being and a lower risk of hypertension (grade D), but more research is required.
Adv Nutr. 2014 Sep 15;5(5):636S-73S. The benefits of breakfast cereal consumption: a systematic review of the evidence base.

http://advances.nutrition.org/content/5/5/636S.long
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-09-18, 10:19   #2
thai
Registered User
 
Reg.datum: Nov 2011
Inlägg: 392
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub Visa inlägg
Adv Nutr. 2014 Sep 15;5(5):636S-73S. The benefits of breakfast cereal consumption: a systematic review of the evidence base.

http://advances.nutrition.org/content/5/5/636S.long
Det har inte funnits några omfattande översyner av förhållandet mellan frukostflingor konsumtion till kost och hälsa. Detta systematisk genomgång av alla artiklar om frukostflingor till oktober 2013 i Scopus och Medline databaser identifierades 232 artiklar med utfall som rör näringsintag, vikt, diabetes, hjärt-kärlsjukdomar, högt blodtryck, matsmältning, tandvård och psykisk hälsa, och kognition. Tillräckliga bevis fanns för att utveckla 21 sammanfattande evidens uttalanden, rang från A (kan lita på att vägleda praxis) till D (svaga och måste tillämpas med försiktighet). Frukostflingor förbrukningen är förknippad med dieter högre på vitaminer och mineraler och lägre i fett (grad B), men är inte associerad med ökade intag av total energi eller natrium (grad C) eller risken för karies (klass B). De flesta studier om näringspåverkan är tvärsnitts, med mycket få interventionsstudier, så frukostflingor konsumtion kan vara en markör för en övergripande sund livsstil. Oat-, korn- eller psyllium-baserade spannmål kan hjälpa till att sänka kolesterolhalter (klass A) och fiberrikt, kan vetebaserade spannmål förbättrar tarmfunktionen (klass A). Regelbunden frukostflingor konsumtion är förenat med ett lägre BMI och mindre risk att bli överviktiga eller feta (grad B). Presweetened frukostflingor inte ökar risken för övervikt och fetma hos barn (grad C). Fullkornsris eller fiberrik frukostflingor är förknippade med en lägre risk för diabetes (grad B) och hjärt-kärlsjukdom (grad C). Det finns växande bevis för associationer till känslor av ökad välfärd och en lägre risk för högt blodtryck (grad D), men mer forskning behövs.
thai är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-09-24, 22:08   #3
upperkatt
Registered User
 
Reg.datum: Mar 2013
Inlägg: 1 252
(Vissa sorter av) bröd borde väl vara jämförbart med flingor? Finns det någon liknande studie, fast med olika brödsorter?
upperkatt är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-09-25, 07:39   #4
Pretorian
Registered User
 
Pretorians avatar
 
Reg.datum: Mar 2010
Inlägg: 5 827
Ska låta barnen få sina Frosties då!
__________________
Träning, mat och TV-spel - "Rippad in till benet":
http://www.kolozzeum.com/forum/showt...1078&page=1000
Pretorian är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-09-25, 07:43   #5
Landström
Registered User
 
Landströms avatar
 
Reg.datum: Jan 2010
Inlägg: 2 757
Citat:
Ursprungligen postat av Pretorian Visa inlägg
Ska låta barnen få sina Frosties då!
Jag är uppvuxen på Frosties (eller Frosted Flakes som de hette på den tiden) och kefir.

Blev människa av mig oxå.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av creperiet Visa inlägg
Vad gör Landström här?
Citat:
Ursprungligen postat av hertzman Visa inlägg
Förutom det ser du fan ut att vara en av de hårdaste djävlarna jag någonsin sett.
Carl Von Linné x 3
Landström är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 19:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)