Jag tycker du skall räkna ut ditt energibehov för att hålla din kroppsvikt oförändrad här:
http://www.uppladdningen.nu/uppladdn...gsjalv1-1.html
Därefter lägger du dig ett par tre hundra kilokalorier över den siffran för att få bra förutsättningar för att bygga muskelmassa utan att lägga på dig alltför mycket fläsk.
Dela upp det energiintaget på fem mål per dag (förutom efterträningsdrinken de dagar du tränar) och basera kosten på följande:
Bra kolhydratkällor: pasta, parboiled ris, kokt potatis, havregrynsgröt, rågflingegröt, All-Bran Plusflingor, grahamsgrynsgröt, müsli, korngryn, kornris, mjukt och grovt flerkornsbröd, matvete, bönor, linser.
Bra proteinkällor: rent, magert kött som fläskfilé- och kotlett, rostbiff, skinka, kassler, lövbiff, mager mjukost, alla sorters fiskar, magra mjölkprodukter, ägg, hamburgerkött, musslor, räkor, krabba, kalkon, höns, kycklingbröst, keso, kesella, grynost, mm.
Välj minst en kolhydratkälla och en proteinkälla till varje mål. Till det bra fett som raps-, oliv-, eller linfröolja, eller fet fisk som makrill eller sill eller strömming eller lax om du valt den proteinkällan. Komplettera med grönsaker och frukt. Ingen speciell mat är bättre vid en viss tidpunkt på dagen, utan det är en smaksak. Gröt passar lika bra till lunch som till frukost, tex, och pasta lika bra till frukost som middag, om man nu känner för makaroner när man vaknar.