Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kosttillskott

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2002-01-31, 19:44   #1
Dizzy
Guest
 
Inlägg: n/a
Post Calsium Caseinat

Hej!
För det första skulle jag vilja hylla det här forumet för den extremt höga kompetens som finns här , kul som fan...
Plus alla dom intressanta inlägg som alltid uppskattas.
Har också en liten fråga om mjölk proteinet
calsium caseinat, hur bra/dåligt är det egentligen,( Har kommit över en 20kilos säck )
Använder det till att blanda ut protecen så att den räcker lite längre..

Mvh Dizzy
  Svara med citat
Gammal 2002-01-31, 20:35   #2
anders
Guest
 
Inlägg: n/a
Post

Calcium caseinate eller mjölkprotein är ett bra protein, de flesta baskosttillskotten såsom många gainers innehåller oftast större mängder av detta protein, dock toppas många av andra proteiner för att man skall tillskriva produkten bättre argument i marknadsföringen. Notera att det finns produkter som innehåller endast eller till stora delar wheyprotein eller lactoalbumin (mjölkäggprotein) som är "stråt" vassare än mjölkproteinet, emn också mycket dyrare. Vidare finns det även en rad förädlade former av ovan proteiner, med olika typer av berikningar av hydrolysat, aminosyror och aminosyresekvenser (peptider) samt ionised mm. Troligtvis är allt detta inte direkt avgörande för hur snabbt och effektivt du skall kunna bygga upp din muskulatur, då den skillnad man genom olika försök kunnat få fram inte är så märkbar (BV eller P.E.R) att det slår träningsmetod, hur länge du tränat, anlag, sömn, övrig kost etc. Dock kanske någon som gör allt annat perfekt inte vill ta risken att inte optimera sig i alla lägen och väljer det absolut bästa proteinpulvret.....

Så blanda ut du, det blir billigare och fungerar nog alldeles utmärkt.
  Svara med citat
Gammal 2002-01-31, 22:22   #3
Frazze
Registered User
 
Frazzes avatar
 
Reg.datum: Jan 2002
Ort: Sockholm
Inlägg: 1 599
Post

nejmen!? Ingen reklam?!?

höhö... (även om jag personligen är för viss smygreklam, men det kan ju bli lite väl ibland...)

Frazze är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-01-31, 22:23   #4
Dizzy
Guest
 
Inlägg: n/a
Post

Tack Anders för ännu ett berikande svar...

Mvh Dizzy
  Svara med citat
Gammal 2002-01-31, 22:42   #5
anders
Guest
 
Inlägg: n/a
Post

Väl bekomme!

Frazze, visst drar det i pekfingret, men jag höll mig, duktigt va?
  Svara med citat
Gammal 2002-02-01, 14:21   #6
Frazze
Registered User
 
Frazzes avatar
 
Reg.datum: Jan 2002
Ort: Sockholm
Inlägg: 1 599
Post

Ja, hade jag inte readn gett dig en massa stjärnor hade du fått det nu
Frazze är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-02-01, 16:44   #7
dared
Know what im sayin´?
 
dareds avatar
 
Reg.datum: Oct 2001
Inlägg: 1 449
Post

Citat:
Ursprungligen skickat av Dizzy:
<STRONG>
Har också en liten fråga om mjölk proteinet
calsium caseinat, hur bra/dåligt är det egentligen,( Har kommit över en 20kilos säck )
</STRONG>
Vad e det flör säck? var har du köpt den?
dared är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-02-01, 17:55   #8
Frazze
Registered User
 
Frazzes avatar
 
Reg.datum: Jan 2002
Ort: Sockholm
Inlägg: 1 599
Post

20 kg säckar borde finnas av det mesta tycker jag Billigare så ju....
Frazze är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-02-01, 21:20   #9
donga
Guest
 
Inlägg: n/a
Post

Citat:
Ursprungligen skickat av Frazze:
<STRONG>20 kg säckar borde finnas av det mesta tycker jag Billigare så ju....</STRONG>
Det brukar att gå o få tag i från de flesta leverantörerna, ring dom o fråga...
  Svara med citat
Gammal 2002-02-01, 21:31   #10
Frazze
Registered User
 
Frazzes avatar
 
Reg.datum: Jan 2002
Ort: Sockholm
Inlägg: 1 599
Post

Sanning att säga så sitter jag för tillfället vid förhandlingsbordet

Nu är det helg.
Trevligt
Frazze är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-05-05, 19:36   #11
Miko
Standard Medlem
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Umeå
Inlägg: 84
Post

Så Calcium Caseinate är alltså ett annat namn för Mjölprotein om jag förstått det rätt?

Innehåller det mycket kalcium? (namnet.. )
Miko är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-05-06, 06:17   #12
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 889
Post

Har du någon gång prövat att värma lättfil i en kastrull till ca 40°C ? Helt plötsligt börjar filmjölken att stelna och bli kessella. Nu är det enkelt att filtrera av survasslen med ett kaffefilter.
I survasslen finns mjölksockret, mjölksyran och en del salt och vassleprotein.

I industriskala använder man inte filmjölkbakterier utan tillsätter lämplig syra.
När vasslen är borttvättad kan man tillsätta kalciumhydroxid ( ungefär som avloppsrens ) som neutralicerar syra. När proteinet är torkat har man kvar kalciumkasinat.
Detta behöver inte du göra eftersom du kan äta kesselan som den är.

Kunde inte låta bli att skriva och berätta.

Ja, kalciumkasinat är mjölkprotein och det är mycket rikt på kalcium.
Sverker

[ 06 Maj 2002: Inlägget har ändrats av: Sverker ]
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-05-06, 07:49   #13
z_bumbi
Nallemoderator
 
z_bumbis avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 36 676
Post

Sverker: "I survasslen finns mjölksockret, mjölksyran och en del salt och vassleprotein. "

Är det allt socker som försvinner = Laktosfri ?
__________________
"The myth that women should not lift heavy is advanced only by women who fear effort and men who fear women." Eric Midkiff från misc.fitness.weights

"Your physiology doesn't care what your philosophy is"
z_bumbi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-05-06, 09:01   #14
muskelbyggarn
Klen, men Ren
 
Reg.datum: Jul 2001
Ort: Fellingsbro
Inlägg: 1 505
Post

Vad säger du Sverker, skall vi köpa in ett 20-tal microvågsugnar och starta en tillverkning

Vänl,,,
Tobbe
__________________
Optimum Nutrition - Protein done right.


"People can go out and hear R.E.M. if they want deep lyrics, but at the end of the night
they want to go home and get fucked! That's where AC/DC comes into it."
- Malcolm Young
muskelbyggarn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-05-06, 09:25   #15
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 889
Post

Varför inte Tobbe .

Redan i filmjölken är ungefär halva mängden lactos omvandlad till mjölksyra. Det är därför vissa lactosintolleranta kan använda fil och yougert. Men notera att mjölksyran fortfarande bidrar med kalorier !

För att få bort det sista mjölksockret måste du trots allt tvätta kesellan med mer svag syra. Men visst säkert över 90 % av mjölksockret försvinner ut i vasslen redan i kaffefiltret.

Snart kommer det säkert att ramla in en hel massa recept på hur vi skall smaksätta kesellan med vitlök, dill, cayennepeppar mm.

[ 06 Maj 2002: Inlägget har ändrats av: Sverker ]
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 03:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)