Så här ser en typisk dag ut, äter ofta samma, äter inte kött eller kyckling, undviker gluten och laktos ( förutom kvarg)
Frukost 7.30
Gröt på 1 dl havregryn
60g frysta osockrade bär
1 dl mandelmjölk
Hemmagjord fröbröd ca 20 g (linfrö, solrosfrö, pumpafrö, sesamfrö)
Kokt ägg
Lunch 12
90 g tonfisk i vatten
sallad på 100g spenatblad, tomat, gurka, 1 morot, 100g rödkål, 1 dl kokt quinoa, 1 avocado, 1 mask sesamfrö
Mellanmål 15
10 paranötter eller 1 äpple
Middag 18
Ungsstekt lax m 1 msk pesto, stekt i 1 tsk kokosolja
Ångkokta grönsaker , rödbeta, morot, ärtor
30 g getost
Kvällsmål 21
200g kvarg med 100g frysta osockrade bär
De dagar jag styrketränar tar jag Proteinpulver (Whey 80) utblandat i vatten efter.
Har även den senaste månaden lagt in en ätardag i veckan, för motivation osv, då äter jag inte jätteonyttigt och frossar utan tex:
Frukost
2dl 3%yoghurt m bär, 2 skivor surdegsbröd med smör och ost
Lunch
Vanlig mat som jag är sugen på, glutenfri pasta m lax
Mellanmål
Frukt
Middag
ex Falafelrulle
Kvällsmål
Yogurt lite 10%ig med bär
Popcorn
|