Medehavsburgare
Hej
Tänkte dela med mig utav en egenkomponerade hamburgare som smakade över förväntan.
För ca 2 portioner behöver du:
Smet
500g nötfärs
1 äggvita
Paprikapulver
Rosmarin
Basilika
4-6 Stora kärnfira oliver
1½ klyfta vitlöl
1 tomat
Ruccolasallad
Spenat
4st valfria frallor, jag själv valde frallor bakade på rågmjöl med soltorkade tomater.
Dressing:
250g lättkvarg
½dl vatten
Kryddmix för chipsdipp- valfri (jag valde paprika).
Tillagning burgare:
1. Blanda nötfärsen, kryddorna och äggvitan.
2. Finhacka 1 vitlök och tärna oliverna, tillsätt sedan i smeten och blanda ihop. Forma ca 6st hamburgare.
3. Hette upp en panna på ganska hög värme. Tillsätt olivolja och skär ner ½ vitlök som får ge smak åt olivoljan i 1-2 minuter, ta sedan bort vitlöken från pannan.
4. Stek hamburgarna 2-3 minuter på varje idag, jag personligen vill att dem precis ska bli klara (nästan lite rosa i mitten).
5. Skär upp brödet i två delar och stek på hög värme så att dem får färg, tillsätt önskat antal skivor tomat och stek 1 minut på vardera sida.
Tillagning Dressing:
1. Tillsätt kvargen och lite kallt vatten i en skål, rör om tills du uppnår önskad konsistens. Om du vill ha dressingen tunnare, tillsätt mer vatten.
2. Häll i ½ förpackning av kryddmixen och rör om.
Komponera nu din hamburgare med dresseing, stekt tomat, ruccolasallad och spenat.
Bon appétit
Senast redigerad av newstick00 den 2014-01-22 klockan 15:02.
|