Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2014-01-22, 14:59   #1
newstick00
Registered User
 
Reg.datum: Feb 2012
Inlägg: 54
Medehavsburgare

Hej

Tänkte dela med mig utav en egenkomponerade hamburgare som smakade över förväntan.

För ca 2 portioner behöver du:

Smet
500g nötfärs
1 äggvita
Paprikapulver
Rosmarin
Basilika
4-6 Stora kärnfira oliver
1½ klyfta vitlöl
1 tomat
Ruccolasallad
Spenat
4st valfria frallor, jag själv valde frallor bakade på rågmjöl med soltorkade tomater.

Dressing:
250g lättkvarg
½dl vatten
Kryddmix för chipsdipp- valfri (jag valde paprika).

Tillagning burgare:
1. Blanda nötfärsen, kryddorna och äggvitan.
2. Finhacka 1 vitlök och tärna oliverna, tillsätt sedan i smeten och blanda ihop. Forma ca 6st hamburgare.
3. Hette upp en panna på ganska hög värme. Tillsätt olivolja och skär ner ½ vitlök som får ge smak åt olivoljan i 1-2 minuter, ta sedan bort vitlöken från pannan.
4. Stek hamburgarna 2-3 minuter på varje idag, jag personligen vill att dem precis ska bli klara (nästan lite rosa i mitten).
5. Skär upp brödet i två delar och stek på hög värme så att dem får färg, tillsätt önskat antal skivor tomat och stek 1 minut på vardera sida.

Tillagning Dressing:
1. Tillsätt kvargen och lite kallt vatten i en skål, rör om tills du uppnår önskad konsistens. Om du vill ha dressingen tunnare, tillsätt mer vatten.
2. Häll i ½ förpackning av kryddmixen och rör om.

Komponera nu din hamburgare med dresseing, stekt tomat, ruccolasallad och spenat.

Bon appétit

Senast redigerad av newstick00 den 2014-01-22 klockan 15:02.
newstick00 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-01-22, 15:04   #2
J.V
Registered User
 
J.Vs avatar
 
Reg.datum: Aug 2008
Ort: Sydney
Inlägg: 9 477
Förstöra burgare med äggvita.

Annars såg det väl bra ut, även om jag gärna skippat oliver och kastat i ananas istället.
__________________
Journal: 53% magic, 61% science, 102% results.
Science. It reduces the stupid.
Citat:
Ursprungligen postat av trädgårdsmöbel Visa inlägg
Mätt i klassiskt styrkelyft, så tror jag att man kan bli ungefär: 180-150-220 stark utan att dopa sig med lång tid och hård träning.
J.V är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-01-22, 17:13   #3
Abbs
Registered User
 
Abbss avatar
 
Reg.datum: May 2012
Ort: Stockholm
Inlägg: 75
Detta är väl pannbiff? Inte för att det låter äckligt, men man har inte ägg i en burgare /burgarfascist /rant
Abbs är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-01-22, 19:18   #4
newstick00
Registered User
 
Reg.datum: Feb 2012
Inlägg: 54
Citat:
Ursprungligen postat av Abbs Visa inlägg
Detta är väl pannbiff? Inte för att det låter äckligt, men man har inte ägg i en burgare /burgarfascist /rant
Äggvitan är inte tänkt som smaksättare utan enbart för att binda ihop burgarna så att dem inte faller sönder vid stekning, och precis som du antyder så används det ofta till bannbiff också
newstick00 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-01-22, 20:27   #5
J.V
Registered User
 
J.Vs avatar
 
Reg.datum: Aug 2008
Ort: Sydney
Inlägg: 9 477
Medehavsburgare

Citat:
Ursprungligen postat av newstick00 Visa inlägg
Äggvitan är inte tänkt som smaksättare utan enbart för att binda ihop burgarna så att dem inte faller sönder vid stekning, och precis som du antyder så används det ofta till bannbiff också
Äggvita behövs inte ändå, går utmärkt att göra till och med 5% fett-burgare utan mök för att hålla ihop det.

edit: mvh en annan burgarfascist.


TapaTalk.
__________________
Journal: 53% magic, 61% science, 102% results.
Science. It reduces the stupid.
Citat:
Ursprungligen postat av trädgårdsmöbel Visa inlägg
Mätt i klassiskt styrkelyft, så tror jag att man kan bli ungefär: 180-150-220 stark utan att dopa sig med lång tid och hård träning.
J.V är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-01-22, 21:35   #6
Vivaldi
Banned User
 
Reg.datum: Jun 2011
Ort: Uppsala
Inlägg: 1 299
Det finns en tråd om hamburgare att posta i ...
Vivaldi är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-01-22, 22:14   #7
tossefar
Besserwisser
 
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Västerås
Inlägg: 3 134
Låter gott. Tog du någon bild?
__________________
╔╗╔═╦╗
║╚╣║║╚╗
╚═╩═╩═╝
tossefar är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-01-23, 08:34   #8
4623
Getar
 
4623s avatar
 
Reg.datum: Sep 2008
Inlägg: 354
Citat:
Ursprungligen postat av Vivaldi Visa inlägg
Det finns en tråd om hamburgare att posta i ...
Men detta är inte en hamburgare!
4623 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-01-24, 20:34   #9
newstick00
Registered User
 
Reg.datum: Feb 2012
Inlägg: 54
V.J - Du har rätt, i guess. Man får laborera lite!

4623 - Jodå! En hamburgare är det, men kanske inte en klassikt amerikansk sådan .

tossefar - Ingen bild men jag kan försöka få till det vid nästa tillfälle.

Vivaldi - Sorry!

Senast redigerad av newstick00 den 2014-01-24 klockan 20:35.
newstick00 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2014-01-24, 21:29   #10
R Scarpa27
Banned User
 
Reg.datum: Sep 2013
Ort: Godismonstret
Inlägg: 4 694
Era måltider&tips tråd ? / recept tråd?
R Scarpa27 är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 07:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)