Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Diet, Deff & Fettminskning

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2004-03-12, 10:37   #1
kampsporttjej
Registered User
 
Reg.datum: Feb 2004
Inlägg: 317
king grub; mjukost och insulinpåslag!

i listan över olika livsmedels II, som du king grub postat lite var stans, står det att ost inte har högt II.
trots att det är en mjölkprodukt! how come?
gäller det även för mjukost (1-3% fett)?

vad är skillnaden proteinerna i mjölk/youghurt och ost?
GRYNost har ju skyhögt II som du säger.

och är II något du tar hänsyn till i din egen kost?
kampsporttjej är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-03-12, 10:43   #2
FUn-tex SSwinger
Dont do drygs
 
FUn-tex SSwingers avatar
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Malmö Kulturelitens Mecka
Inlägg: 839
Nu när ämnet ändå är uppe, kesella har det högt II?" 1%fett"
__________________
The show must go on

Senast redigerad av FUn-tex SSwinger den 2004-03-12 klockan 10:47.
FUn-tex SSwinger är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-03-12, 10:50   #3
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 410
Citat:
Originally posted by FUn-tex SSwinger
Nu när ämnet ändå är uppe, kesella har det högt II?" 1%fett"
Ja. 116, med vitt bröd som 100-referens.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-03-12, 10:52   #4
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 410
i listan över olika livsmedels II, som du king grub postat lite var stans, står det att ost inte har högt II.
trots att det är en mjölkprodukt! how come?


I min korrespondens med professor Jeanie Brand-Miller på University of Sydney, som utfört de största och bästa studiera på GI och II frågade jag samma sak, och fick svaret:

I honestly don't know why cheese and milk have such a different Insulin- and Glycemic scores. Maybe because of the way galactose is metabolized, maybe protein, maybe the fat, maybe all of them. I'm not sure. When it comes to milk, cottage cheese, and yoghurt, we are sure that it is bovine proteins that cause the massive insulin secretion, but why it differs so much in cheese is as of yet unknown. We know that it is so, but not why.

och är II något du tar hänsyn till i din egen kost?

Hänsyn ja, men jag låter varken det eller GI eller några andra siffror styra över mig.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-03-15, 19:01   #5
kampsporttjej
Registered User
 
Reg.datum: Feb 2004
Inlägg: 317
innebär det att mjukost med 1 % fett ur II-synpunkt?
kampsporttjej är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-03-15, 19:05   #6
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 410
Citat:
Originally posted by kampsporttjej
innebär det att mjukost med 1 % fett ur II-synpunkt?
Jämfört med hårdost har mjukost bra mycket högre II, eftersom proteinet bryts ner snabbare till aminosyror.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-03-15, 20:32   #7
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 820
Citat:
Originally posted by King Grub


Jämfört med hårdost har mjukost bra mycket högre II, eftersom proteinet bryts ner snabbare till aminosyror.
Bra att du viste King Grub.
Jag har misstänkt det.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-03-22, 12:43   #8
kampsporttjej
Registered User
 
Reg.datum: Feb 2004
Inlägg: 317
Västan hårdost 5%= lågt insulinpåslag?
kampsporttjej är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-03-22, 13:11   #9
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 410
Citat:
Originally posted by kampsporttjej
Västan hårdost 5%= lågt insulinpåslag?
Ja. Eller normalt i alla fall; motsvarande kött eller fisk.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-03-22, 16:43   #10
cheesian
Registered User
 
cheesians avatar
 
Reg.datum: Mar 2004
Inlägg: 364
Nån som har en II lista att länka till ?
cheesian är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-03-22, 16:45   #11
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 410
Citat:
Originally posted by cheesian
Nån som har en II lista att länka till ?
En väldigt begränsad finns här:

http://www.mendosa.com/insulin_index.htm

Det finns inga heltäckande på nätet än. Jag har mycket mer omfattande tabeller från University of Sydney, men dessa kommer inte att finnas tillgängliga för allmänheten förrän nästa vår.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-03-23, 08:05   #12
joa
Registered User
 
joas avatar
 
Reg.datum: Jan 2004
Ort: 3 mil söder om Gävle
Inlägg: 392
Tråkigt att behöva vänta så länge
Nu när man är fast i GI och II träsket vill man ju veta mer (eller inte bry sig allt för mycket om det)

Skull vara kul att veta på:
Vassle
Kasein
Minimjölk
Naturell Yoghurt
Lättfil

Ja, jag är mjölkproduktsberonde men går just nu på avgiftning

//Jocke
joa är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-03-23, 09:16   #13
Alcazara
Bouncing tigergirl
 
Alcazaras avatar
 
Reg.datum: May 2003
Inlägg: 389
Citat:
Originally posted by King Grub


Jämfört med hårdost har mjukost bra mycket högre II, eftersom proteinet bryts ner snabbare till aminosyror.

Vad skulle du tippa att II:t ligger på hos mjukost?
Alcazara är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-03-23, 10:26   #14
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 410
Citat:
Originally posted by Alcazara



Vad skulle du tippa att II:t ligger på hos mjukost?
90-100.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2004-03-23, 10:26   #15
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 410
Vassle 110+
Kasein 70-80
Minimjölk 115
Naturell Yoghurt 115
Lättfil 115
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 15:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)