Kroppen "tar upp" i princip allt protein du äter. Den är inte så dumt konstruerad att den bajsar ut ett eventuellt överskott. Det innebär naturligtvis inte att allt protein går till muskelbygge - långt därifrån. Det är frågan om några ynka gram per dag. Resten används i ämnesomsättningen eller lagras för framtida behov, liksom allt annat.
Proteinet från t ex en tonfiskburk räcker utmärkt per måltid. Antagligen äter du annat till också, så du får protein från dessa källor också. Exempel: 100 gram pasta och ett stort glas mjölk till tonfiskburken ger ytterligare runt 20 gram protein. Så det är inte speciellt svårt att tillfredsställa proteinbehovet.
Originally posted by Åse Columbus Däremot kan man råka ut för proteinförgiftning om man äter mer än 300gram rent protein per dag....levern fixar inte att ta hand om det.
Traditionella eskimåer käkar typ 300-400 gram protein om dagen med hälsan i behåll. Fast då är det så klart kött dom käkar och inte vassle protein som antagligen sliter bra mycket mer på levern på grund av koncentrationen/snabbheten i upptaget.