Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2013-06-12, 11:49   #1
nomirin
Registered User
 
Reg.datum: May 2013
Inlägg: 180
Kokta ägg, hållbarhet i kylskåp

Nu när jag kokar ägg och lägger dem i kylskåp efter att ha kylt ned dem i vatten klarar de sig mycket kortare tid. Redan efter ett dygn har det yttre på äggulan oxiderat (blivit grå/svart) och det smakar skit om man äter det. Men även äggvitan smakar inte lika fräscht längre.
Jag är rätt säker på att jag har samma temperatur i kylskåpet, ca 6+.

Är det normalt?

Har det någon betydelse om äggen är lös- eller hårdkokta? Jag kör ganska lagom.
__________________
We don't have time to cry. Get ripped, brah.
nomirin är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-06-12, 11:53   #2
tlk
nattzor
 
Reg.datum: Feb 2013
Inlägg: 2 050
Sambon här brukar ha dem liggande i kylskåp 5-6 dagar utan problem.

Kyler ner och stoppar in. Hårdkokta så klart.
tlk är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-06-12, 11:56   #3
nomirin
Registered User
 
Reg.datum: May 2013
Inlägg: 180
Jasså, får prova koka dem lite hårdare nästa gång då.
__________________
We don't have time to cry. Get ripped, brah.

Senast redigerad av nomirin den 2013-06-12 klockan 11:59.
nomirin är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-06-12, 12:08   #4
vicarious
Proteinbarskonnässör
 
vicariouss avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
Aldrig haft några problem med ägg i kylen heller. Gulan blir lite missfärgad men smaken brukar vara densamma.
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
vicarious är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-06-12, 14:42   #5
Magnus N
Skånsk
 
Reg.datum: Jan 2004
Ort: Skåne, Höör
Inlägg: 977
Sålänge du inte skalar dem så håller de rätt länge, 5-6 dagar garanterat
Magnus N är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-06-12, 20:36   #6
Sarco
Imorgon, då jävlar
 
Reg.datum: Sep 2012
Inlägg: 537
Skalet måste vara helt, såklart. Då håller de en vecka utan problem. Tänk också på att bäst före-märkningen är direkt löjlig om du förvarar äggen i kylen i sin kartong (spetsig ände neråt). Det beror på EU-lagstiftning och att alla affärer inte kyler äggen.

För att undvika oxidation på äggulan handlar det om att inte koka dem för länge. För hårdkokt ägg brukar 8 minuters kokning (från vattnet börjat koka) vara lagom om du lägger äggen i kallt vatten i kastrullen.
Sarco är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 04:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)