Citat:
Ursprungligen postat av tjing
Grönsaker gör det. Relativt i alla fall, beroende på grönsak.
Men pasta, spannmål då? Äter du det. Jag hamnar då på RDI av magnesium nu vid deff på bara tonfisk, vassle, kyckling, grönsaker och lite pasta typ.
|
Broccoli innehåller mest av de grönsaker jag äter. 6% av RDI. De andra under 3%. Äter nog inte 100 gram av varje heller.
Äter couscous, ris och har i välling i mina proteindrinkar.
Kött, kyckling och sånt innehåller inte så mycket heller.
Slår man ihop de så kanske man kommer upp i 100% i vanliga fall men under deff. 50% kanske.
Sen så dricker jag mycket kaffe som driver ut magnesium.
Känner mig allmänt trött, seg och på dåligt humör ofta. Tänkte prova och se om det kan vara någon brist.
Så det är bra att köra 2:1 ratio då? I vilken kemisk form ska man ta det? Har sett att det finns flera olika. Vilken kan kroppen ta tillvara bäst?