Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2013-01-31, 16:14   #1
theinnocent
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2013
Inlägg: 2
Hur mycket protein går förlorat? (Ugnspankaka)

Tja!

Brukar göra en stor plåt som jag käkar till frukost.

Recept:
3 äggulor, 7 äggvitor.
250-500g kvarg
2dl mjölk,
2dl grahamsmjöl.
1-2 paket bacon.

Hur mycket protein tror ni går förlorat pga värmen, om den står i ugnen
på 200grader i 25 min?
theinnocent är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-31, 16:17   #2
Provrörsbarn
Registered User
 
Reg.datum: May 2011
Inlägg: 315
Det försvinner la ingeting?
Provrörsbarn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-31, 16:21   #3
theinnocent
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2013
Inlägg: 2
Hört att proteinet "går sönder" i för hög värme?
theinnocent är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-31, 16:23   #4
Provrörsbarn
Registered User
 
Reg.datum: May 2011
Inlägg: 315
http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-...id-matlagning/
Provrörsbarn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-31, 16:49   #5
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 413
Citat:
Ursprungligen postat av theinnocent Visa inlägg
Hur mycket protein tror ni går förlorat pga värmen, om den står i ugnen
Inget.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-31, 18:38   #6
vicarious
Proteinbarskonnässör
 
vicariouss avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=194886
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
vicarious är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-01-31, 18:41   #7
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 822
Något eller högst några gram.
Du får stekskorpa med brunfärgningsprodukter som är förstört lysin.
Spelar ingen roll eftersom det finns massor av protein i kakan och proteinet innehåller massor av intakt lysin.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 11:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)