Citat:
Ursprungligen postat av Callek
Kanske ett sidospår, jag har tidigare funderat på hur det är med bryggare av den här typen som är konstruerade av aluminium. Ingen fara med utfällning av aluminium i kaffet?
Kastruller av aluminium är ju ingen höjdare men de utsätts ju även för en annan typ av mekanisk nötning (slevar, vispar etc).
|
Jag tror att själva bryggmomentet inte fäller ut någon nämnvärd mängd aluminium men du gjorde dock även mig nyfiken.
Kanske finns nån kaffenörd på något labb som vill undersöka saken?

Då bör så klart flera olika bryggare användas dvs allt ifrån top notch till lägsta basic.
Jag har själv ett par mokabryggare.
Jag tippar dock att de inte är några dyrgripar med tanke på vattenbehållarens invändiga finish.
Det blir ruskigt nice kaffe i dom iaf.
Dock var det ett tag sedan jag använde någon av dessa, då jag kört med vanlig bryggare.
Jag kör alltid med hela bönor som mals i en el-kvarn oavsett om jag kör standardbryggarn elr mokabryggare.
Är en sjukt stor skillnad i smak tycker jag mot det simplare färdigmalda som är oxiderat redan innan påsen öppnas.
Jag kan fixa bilder på min "utrustning" imorrn när man har bättre ljusförhållanden.