Citat:
Ursprungligen postat av Maod
Hög glykemisk belastning blir det när man äter mycket med högt GI. GI är ett mått på hur mycket blodsockret höjs av 50 gram KH från ett visst livsmedel. Högt GI = Snabbare/större blodsockertopp = Stor mängd socker i blodet = "Dåligt".
Lågt GI ger en långsammare stegring av blodsockret. GI påverkas av protein och fettinnehållet i maten också. Malto är 100% snabba kolhydrater.
Hoppas du förstår mitt resonemang 
|
Ja men dextro ihop med "mat" så blir det ju långsammare, för allt slås samman liksom. Och själva glykemiska belastningen från dextron borde ju då inte vara högre än från övriga kolhydrater, som ändå omvandlas till glukos?
Alltså, glukos i sig kan väl inte vara skadligt/påfrestande att inta dietärt jämfört med någon annan kolhydrat som ändå omvandlas till samma sak?