Jag försöker hitta någon förteckning över hur mycket det skall vara av de essentiella aminosyrorna för att bli fullvärdigt protein men hittar det inte, tänkte kika upp mitt sojaproteinspulver.. Borde ju kunna jämföra med ägg rakt av men vad jag har uppfattat det som så iaf med två utav aminosyrorna är det den sammanlagda mängden utav båda som räknas eftersom kroppen kan omvandla emellan dessa fram och tillbaka. Så om någon vet hur det går till eller kan peka mig åt rätt håll så skulle jag vara mycket tacksam. Detta hittade jag dock i början av mitt sökande på google,
http://www.sct.nu/traning/traningslara/proteiner.htm
Nu hittade jag
http://helios.bto.ed.ac.uk/bto/biolo...inquality.html också, men jag är inte en gris eller vad det nu är dom räknas Chemical Score för. Kanske var Chemical Score jag tänkte på där en del aminosyror adderades också, nåja. Någon får snabba sig med ett svar
fler mer eller mindre intressanta urler
http://interactive.usask.ca/ski/agri...stit_prot.html
http://www.nutrition.org.uk/informat...s/protein.html
http://www.healthy.net/asp/templates...le.asp?Id=2108
http://www.weightlossforall.com/prot...ood_source.htm
http://www.thedoctorwillseeyounow.co...ion/protein_2/
"Plant protein sources, although good for certain essential amino acids, do not always offer all nine essential amino acids in a single given food. For example, legumes lack methionine, while grains lack lysine. What is needed are complementary proteins, various protein food sources that, eaten together, enable a person to meet the standards of a high biologic protein diet."
http://musclemonthly.com/articles/01...wz-it-work.htm
http://www.tldp.com/issue/183/Protei...ndamentals.htm
http://www.tldp.com/issue/187-188/pr...amentals_3.htm
annat citat som ju är lite komiskt, men men, i en värld där pengar är lösningen på allt så är det inte så konstigt:
"The concept of limiting essential amino acids has been heavily applied in agriculture. Ideal diets have been investigated for many animals. Indeed it's been said that more is known about the nutritional requirements of a chicken than any other animal, and application of the limiting amino acid concept to the broiler chicken industry has yielded amazing economic benefits. Let's examine how this knowledge is applied. This information will give us insight into the value of the concept of limiting amino acids.
We find that the poor biological value of vegetable proteins is usually due to their low levels of essential amino acids tryptophan, methionine, and lysine. These are said to be their limiting amino acids. Corn, for instance, is limiting in lysine, and soybean is limiting in methionine. Because corn and soy make up the major source of protein in formulated broiler chicken diets, additions of lysine and methionine are required to optimize the growth of the chicken on a corn/soya diet. Diet formulators, now armed with this information, search for the least-expensive source of providing the additional nutrients. For many years this source has been fish meal, which is high in both lysine and methionine. It has also led to the development of strains of high-lysine corn and methods of producing synthetic methionine. Today, growers can consistently provide 4.2-pound market-ready broilers in only six weeks after hatching. And, incidentally, a pound of chicken can be produced with under two pounds of feed."
Gör med mig som med kycklingarna, jag ställer upp.. välj ut några proteinkällor och lägg till syntetiska aminosyror för att komplementera dessa och mata mig. Växer man som en broilerkyckling då?