Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2011-12-27, 19:59   #1
Bmwtwinturbo
Registered User
 
Reg.datum: May 2011
Inlägg: 225
Gå upp i vikt på rätt sätt

Detta är väl en typisk sådan fråga som möts av eller liknande smiley men hittar inget bra svar.

Here goes:
Under den hårdare träningsperioden (nu) försöker jag göra någon form av förenklad bulk:
Frukost 1 1 proteinbar
Frukost 2 250g kvarg 0,1% + två kokta ägg
Lunch den mest rätta dagens jag hittar (men troligtvis en svag punkt på dagen pga dålig utbud av köpmat). En bra dag, kinalunch buffe med övervikt mot biff, sämsta dagen kebabrulle (inte så bra mao).
Eftermiddag 250g kvarg 0,1%
Kväll hamburgare med fullkornsbröd, 2-3x90gram, ingen dressing bara ketchup.
Kväll 2 1 proteinshake

Till detta primärt minst 1l mellanmjölk + ev annan dryck lightläsk eller kolsyrat vatten. Vid träning tillkommer BCAA före + efter.

Med denna "diet" får jag rätt hastighet på viktökning, ca 6kg under vinterperioden. 82->88kg.

Dock är problemet att jag för stor andel läggs på magen. Vad jag förstår har man olika förutsättning på var man lägger på sig en kan man på något sätt via kostintaget styra om det i mer rätt riktning?

Har för mig jag hört att kalorier från öl lättare sätter sig på dennar region och skapar ölmage. Är det fantasi eller ligger något i det? Är medveten om att punktförbränning är omöjligt.

Några andra tips på bättre bulkning som är lätt att genomföra?
Bmwtwinturbo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-12-27, 20:31   #2
Paperbasket
Registered User
 
Paperbaskets avatar
 
Reg.datum: Mar 2009
Inlägg: 959
Om för stor andel läggs på magen skulle jag säga att du äter för mycket. Även om magen har en tendens till att samla på sig det onödiga. Men det behöver inte bli så.

Vissa gillar att bli tjocka medan de bulkar, andra som jag gillar att ligga på ett mindre underskott medan vi bygger för att slippa massa onödig vikt.
__________________
Lic. Personlig tränare

Facebook

Instagram
Paperbasket är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-12-27, 20:54   #3
vicarious
Proteinbarskonnässör
 
vicariouss avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 15 775
Citat:
Ursprungligen postat av Bmwtwinturbo Visa inlägg
Dock är problemet att jag för stor andel läggs på magen. Vad jag förstår har man olika förutsättning på var man lägger på sig en kan man på något sätt via kostintaget styra om det i mer rätt riktning?
Nä tyvärr.

Citat:
Ursprungligen postat av Bmwtwinturbo Visa inlägg
Några andra tips på bättre bulkning som är lätt att genomföra?
Ät lite mindre.
__________________
Citat:
I'll see you in another life, brother.
vicarious är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-12-27, 21:04   #4
willtjam
pilltjam
 
willtjams avatar
 
Reg.datum: Apr 2010
Ort: Gammal göteborgare
Inlägg: 2 585
Du får helt enkelt ta det lite lugnare med överätningen.
willtjam är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-12-27, 21:47   #5
Bmwtwinturbo
Registered User
 
Reg.datum: May 2011
Inlägg: 225
ok, det är inge jättebekymmer, det växer inte fram någon enorm ölkage så det är nog rätt ok om det håller sig på befintlig nivå hade varit trevlig att det i lite mer schack. Får skära ner lite grand.
Bmwtwinturbo är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-12-27, 22:14   #6
Numse
Registered User
 
Numses avatar
 
Reg.datum: Jan 2010
Ort: Göteborg, Alingsås
Inlägg: 2 621
Testa att lägga på lite cardio på schemat om du vill äta som du gör nu. 2 dagar i veckan med löpning och back-/trappträning gör susen för förbränningen.
__________________
Avdankad Gymråtta
Numse är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 13:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)