Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2011-09-08, 16:46   #1
MuscleEast
Registered User
 
MuscleEasts avatar
 
Reg.datum: Oct 2010
Inlägg: 25
Tips på tillagning av Kyckling

Börjat tröttna lite på smaken av enbart stekt kyckling och även Arlas smaksatta Crème Fraiche (Karljohansvamp, timjan och citron) så undrar om nån har något tips på nån marinad eller w/e som är go. :P
__________________
"Well, I jerked then cleaned when I was 13, but I don't think that counts."
MuscleEast är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-09-08, 17:48   #2
SiSenior
Registered User
 
SiSeniors avatar
 
Reg.datum: Jun 2009
Ort: aldrig hemma
Inlägg: 2 602
http://www.tasteline.com/ReceptSok/kycklingfil%C3%A9
http://www.recept.nu/1.118748?search...ory=&rcp_chef=
__________________
Efter orkanen Irene blåst ner halva New York sågs detta på facebook:
Citat:
Irene: Such a bad week to have my name! LOL!
Robert: Yeah, after this weekend I can say I have been blown by two Irenes.
Irene: SHUTUP ROB! jeez, that was in highschool!
Robert: People don't forget natural disaster ;D
SiSenior är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-09-08, 17:50   #3
Mell
Registered User
 
Mells avatar
 
Reg.datum: May 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 424
Möjligheterna är ju oändliga! :-) Beror lite på vad du föredrar.

Detta tycker jag passar bra till kyckling i alla fall,

Guacemole:
http://deffamedpizza.blogspot.com/20...guacemole.html

Creme fraiche-sås (franska örter + parmesan och vitlök):
http://deffamedpizza.blogspot.com/20...med-creme.html

Pastasås + kvargmix för den med fettfobi:
http://deffamedpizza.blogspot.com/20...g-och-ris.html

Currysås:
http://deffamedpizza.blogspot.com/20...g-med-ris.html
Mell är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-09-08, 18:16   #4
MuscleEast
Registered User
 
MuscleEasts avatar
 
Reg.datum: Oct 2010
Inlägg: 25
Citat:
Ursprungligen postat av Mell Visa inlägg
Möjligheterna är ju oändliga! :-) Beror lite på vad du föredrar.

Detta tycker jag passar bra till kyckling i alla fall,

Guacemole:
http://deffamedpizza.blogspot.com/20...guacemole.html

Creme fraiche-sås (franska örter + parmesan och vitlök):
http://deffamedpizza.blogspot.com/20...med-creme.html

Pastasås + kvargmix för den med fettfobi:
http://deffamedpizza.blogspot.com/20...g-och-ris.html

Currysås:
http://deffamedpizza.blogspot.com/20...g-med-ris.html
Den Crème Fraiche såsen måste provas direkt Kryddar du med citronpeppar på kycklingen?
__________________
"Well, I jerked then cleaned when I was 13, but I don't think that counts."
MuscleEast är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-09-08, 18:23   #5
Mell
Registered User
 
Mells avatar
 
Reg.datum: May 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 424
Citat:
Ursprungligen postat av MuscleEast Visa inlägg
Den Crème Fraiche såsen måste provas direkt Kryddar du med citronpeppar på kycklingen?
Nope, jag är inget fan av citronsmak i tillagad mat men gillar du det så ser jag inte varför det inte skulle funka .

När jag gör mycket kyckling brukar jag köra de i ugnen så här:
http://deffamedpizza.blogspot.com/20...lingfilen.html
Mell är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-09-08, 18:41   #6
StarkaUlf
Längtar till jul.
 
StarkaUlfs avatar
 
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 9 922
Kör i ugnen 175-200 grader (175 om den är fryst). 25-30 minuter om den inte är frusen, 45-50 minuter om den är frusen.
Krydda med vad fan du vill jag tycker att salt, peppar, vitlök och paprika var riktigt gott.
StarkaUlf är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-09-08, 18:56   #7
sterrrn
Registered User
 
Reg.datum: Oct 2010
Inlägg: 15
Snitta på mitten, fyll med någon ost, typ cantadou eller en röra på fetaost, oliver, schalottenlök, pressad vitlök och lite olivolja. Linda in i bacon eller någon skinka. Mycket gott!

Om man inte har orken, tid eller lust att stå och mecka i köket är gott att pensla filéerna med någon bbq-sås ett par gånger under tiden de ligger i stekpannan.
sterrrn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-09-08, 22:53   #8
Niclasa88
Registered User
 
Reg.datum: May 2011
Inlägg: 8
http://starksomfan.blogspot.com/2011...karbiffar.html

Gör så med din kycklingfilé!
Niclasa88 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-09-09, 18:05   #9
Endorah
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 316
fun light och kyckling som lepras
Endorah är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-09-13, 17:26   #10
Wikner89
Registered User
 
Wikner89s avatar
 
Reg.datum: Aug 2006
Ort: Oslo, Norge
Inlägg: 152
70 talet hær kommer vi, Cordon Bleu.
Banka ett kyckling brøst. En skiva ost och en skiva skinka. Dubbelpannera och stek i panna sen in i ugnen tills den ær færdig. Går bra ihop med nån sallad och schysst dressing
__________________
En kombination mellan utsökt mat och träning kan ju inte gå fel
Wikner89 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-09-13, 18:06   #11
HardAsHell
Registered User
 
HardAsHells avatar
 
Reg.datum: Oct 2009
Inlägg: 130
Citat:
Ursprungligen postat av StarkaUlf Visa inlägg
Kör i ugnen 175-200 grader (175 om den är fryst). 25-30 minuter om den inte är frusen, 45-50 minuter om den är frusen.
Krydda med vad fan du vill jag tycker att salt, peppar, vitlök och paprika var riktigt gott.
Kanon-tips när han säger att han är trött på bara stekt kyckling... :-)

Mitt tips, om du vill hålla det enkelt, är att steka kycklingen och sedan slänga i lite grädde som du har rört i lite honung och chilikrydda i. Blir som en egengjord, och godare, sweet chili...
__________________
Folk är hårda framför datan, men håller käften när vi ses på gatan.
HardAsHell är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-09-16, 10:46   #12
Lobello
Registered User
 
Reg.datum: May 2011
Inlägg: 74
Citat:
Ursprungligen postat av Mell Visa inlägg
Möjligheterna är ju oändliga! :-) Beror lite på vad du föredrar.

Detta tycker jag passar bra till kyckling i alla fall,

Guacemole:
http://deffamedpizza.blogspot.com/20...guacemole.html

Creme fraiche-sås (franska örter + parmesan och vitlök):
http://deffamedpizza.blogspot.com/20...med-creme.html

Pastasås + kvargmix för den med fettfobi:
http://deffamedpizza.blogspot.com/20...g-och-ris.html

Currysås:
http://deffamedpizza.blogspot.com/20...g-med-ris.html
Bra tips, bra blogg. keep it up!
Lobello är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-09-16, 10:52   #13
Mell
Registered User
 
Mells avatar
 
Reg.datum: May 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 424
Tack! :-)
Mell är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-09-16, 23:16   #14
entropy
Dr Fitness
 
Reg.datum: Nov 2010
Inlägg: 345
Jag brukar tina fryst kyckling, skära den i bitar och marinera den innan jag steker den. Lika delar soja, citronsaft och honung, rejält med pressad vitlök och chili är otroligt gott. Gör lite mer marinad än vad kycklingen drar till sig och häll över när det stekts ett tag. Jag brukar även steka wokgrönsaker i samma panna när jag häller över marinaden och har då perfekt deffmat.
entropy är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2011-09-16, 23:22   #15
LeBron
Banned User
 
Reg.datum: Mar 2011
Inlägg: 702
Någon som har koll på näringsvärdena på Icas färdgrillade kyckling?
LeBron är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 17:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)