2011-09-08, 16:46
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2010
Inlägg: 25
|
Tips på tillagning av Kyckling
Börjat tröttna lite på smaken av enbart stekt kyckling och även Arlas smaksatta Crème Fraiche (Karljohansvamp, timjan och citron) så undrar om nån har något tips på nån marinad eller w/e som är go. :P
__________________
"Well, I jerked then cleaned when I was 13, but I don't think that counts."
|
|
|
2011-09-08, 17:48
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Jun 2009
Ort: aldrig hemma
Inlägg: 2 602
|
__________________
Efter orkanen Irene blåst ner halva New York sågs detta på facebook:
Citat:
Irene: Such a bad week to have my name! LOL!
Robert: Yeah, after this weekend I can say I have been blown by two Irenes.
Irene: SHUTUP ROB! jeez, that was in highschool!
Robert: People don't forget natural disaster ;D
|
|
|
|
2011-09-08, 18:16
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2010
Inlägg: 25
|
Citat:
Ursprungligen postat av Mell
|
Den Crème Fraiche såsen måste provas direkt  Kryddar du med citronpeppar på kycklingen?
__________________
"Well, I jerked then cleaned when I was 13, but I don't think that counts."
|
|
|
2011-09-08, 18:23
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: May 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 424
|
Citat:
Ursprungligen postat av MuscleEast
Den Crème Fraiche såsen måste provas direkt  Kryddar du med citronpeppar på kycklingen?
|
Nope, jag är inget fan av citronsmak i tillagad mat men gillar du det så ser jag inte varför det inte skulle funka  .
När jag gör mycket kyckling brukar jag köra de i ugnen så här:
http://deffamedpizza.blogspot.com/20...lingfilen.html
|
|
|
2011-09-08, 18:41
|
#6
|
Längtar till jul.
Reg.datum: Nov 2008
Inlägg: 9 922
|
Kör i ugnen 175-200 grader (175 om den är fryst). 25-30 minuter om den inte är frusen, 45-50 minuter om den är frusen.
Krydda med vad fan du vill  jag tycker att salt, peppar, vitlök och paprika var riktigt gott.
|
|
|
2011-09-08, 18:56
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2010
Inlägg: 15
|
Snitta på mitten, fyll med någon ost, typ cantadou eller en röra på fetaost, oliver, schalottenlök, pressad vitlök och lite olivolja. Linda in i bacon eller någon skinka. Mycket gott!
Om man inte har orken, tid eller lust att stå och mecka i köket är gott att pensla filéerna med någon bbq-sås ett par gånger under tiden de ligger i stekpannan.
|
|
|
2011-09-08, 22:53
|
#8
|
Registered User
Reg.datum: May 2011
Inlägg: 8
|
|
|
|
2011-09-09, 18:05
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 316
|
fun light och kyckling som lepras
|
|
|
2011-09-13, 17:26
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2006
Ort: Oslo, Norge
Inlägg: 152
|
70 talet hær kommer vi, Cordon Bleu.
Banka ett kyckling brøst. En skiva ost och en skiva skinka. Dubbelpannera och stek i panna sen in i ugnen tills den ær færdig. Går bra ihop med nån sallad och schysst dressing
__________________
En kombination mellan utsökt mat och träning kan ju inte gå fel
|
|
|
2011-09-13, 18:06
|
#11
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2009
Inlägg: 130
|
Citat:
Ursprungligen postat av StarkaUlf
Kör i ugnen 175-200 grader (175 om den är fryst). 25-30 minuter om den inte är frusen, 45-50 minuter om den är frusen.
Krydda med vad fan du vill  jag tycker att salt, peppar, vitlök och paprika var riktigt gott.
|
Kanon-tips när han säger att han är trött på bara stekt kyckling... :-)
Mitt tips, om du vill hålla det enkelt, är att steka kycklingen och sedan slänga i lite grädde som du har rört i lite honung och chilikrydda i. Blir som en egengjord, och godare, sweet chili...
__________________
Folk är hårda framför datan, men håller käften när vi ses på gatan.
|
|
|
2011-09-16, 10:46
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: May 2011
Inlägg: 74
|
Citat:
Ursprungligen postat av Mell
|
Bra tips, bra blogg. keep it up!
|
|
|
2011-09-16, 10:52
|
#13
|
Registered User
Reg.datum: May 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 424
|
Tack! :-)
|
|
|
2011-09-16, 23:16
|
#14
|
Dr Fitness
Reg.datum: Nov 2010
Inlägg: 345
|
Jag brukar tina fryst kyckling, skära den i bitar och marinera den innan jag steker den. Lika delar soja, citronsaft och honung, rejält med pressad vitlök och chili är otroligt gott. Gör lite mer marinad än vad kycklingen drar till sig och häll över när det stekts ett tag. Jag brukar även steka wokgrönsaker i samma panna när jag häller över marinaden och har då perfekt deffmat.
|
|
|
2011-09-16, 23:22
|
#15
|
Banned User
Reg.datum: Mar 2011
Inlägg: 702
|
Någon som har koll på näringsvärdena på Icas färdgrillade kyckling?
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 17:16.
|
    
|