Citat:
Ursprungligen postat av mikaelj
Kyckling, kaseinprotein, magert kött. I regel är sånt som är hela bitar och kräver tuggande bättre än flytande och lättuggat. Icke-djur som broccoli, blomkål och kålrot är också populärt.
|
Det här är troligen de bästa råd du kan få, som svarar på din fråga. Satsa på kyckling / kalkon (det vita köttet), magert rött kött som filé, vilt, lövbiff, hamburgerkött, rostbiff. Fisk och skaldjur. Magra megeriprodukter som kvarg eller keso mini.
Äggrätter är inte så mättande men väldigt bra näring. Om du vill kan du skippa några av gulorna och göra t ex en omelett på fyra äggvitor och två gulor. Fyll med räkor, mager skinka, champinjoner, spenat eller annat mumsigt.
Fyll ut med matiga, näringsrika grönsaker som broccoli, gröna ärter eller bönor. Salladsgrönt ger tillfällig mättnad, men man brukar bli hungrig alldeles för snabbt igen.
Du behöver fett, men det råder delade meningar om hur mycket. Personligen äter jag ungefär 35-40 % kolhydrater, ca 40-45 % proteiner och resten fett, räknat som procentandelar av det totala energiintaget (= "kalorierna"). Det är nog många här på forumet som tycker att det är för lite fett, men jag mår utmärkt.