Fick idén från tacopaj och tror jag har läst något liknande recept här på kollo men eftersom jag inte hittade det när jag sökte och det blev sjukt gott så postar jag mitt recept jag använde mig av igår
~3-4 port.
Ingredienser:
2 röd/gul lök
vitlöksklyftor
vitkål (höfta en näve eller två, hackad)
~400g bland eller nötfärs
ev. chilifrukt
valfri hårdost, ca 100-200g
~250g keso
~3dl grädde
~4 ägg
1-2 tomater
Kryddor: Spiskummin, oregano, paprika, basilika, salt, chilipulver, koriander
Frivilligt: Soya, rött matlagningsvin.
Utförande:
Bryn vitkål, vitlök och lökarna finhackade i stekpanna med smör eller rapsolja eller som i mitt fall, både och
Dra i bland/nötfärsen när vitkålen börjar mjukna och löken gyllenfärgad. När färsen är gråaktig, Dra ner soya, rött matlagningsvin (ej nödvändigt) och kryddorna i mixen och rör om.
Hacka ner några tomater som slutkläm och blanda sedan allt i en bunke tillsammans med gratängsmeten som du förbereder medan allt steks
gratängsmeten görs lämpligtvis på följande sätt:
riv osten, knäck äggen, mixa allt i en bunke. Blanda även i alla kryddor i gratängsmeten (ja, både i smeten och i stekpannan

kryddor är najs)
Sedan skall allt in i ugnsfast form i ca 30-40min på 175grader (här går nog att variera temperatur och tid som tusan), se till att lägga ett täcke med ost överst, det är göööött
diska medan saker står i ugnen och sedan --> PROFIT!
Som tilltugg funkar diverse grönsaker, fetaost, oliver och annan medelhavsmat!
Mycket nöje!