Varför inte en vanlig kyckling curry?
Hetta upp olja och curry i en stor panna. Stek kycklingbitarna cirka en minut på varje sida. Tillsätt vatten, kycklingfond och ärter, rör om och låt puttra cirka två minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta pannan av värmen och rör i yoghurten.
Ungefärliga proportioner till 3-4 portioner:
4 kycklingfiléer (ca 600 g)
2 msk rapsolja
2 tsk curry
1 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
3 dl frysta gröna ärter
2 dl turkisk yoghurt
Salt & peppar
Yoghurten kan man byta ut mot den creme fraiche man föredrar, om man inte gillar yoghurtens syrlighet.
Genom att fräsa curryn i oljan först frigörs fler smaker och doften blir otrolig i köket. Styrkan på curryn avgörs av vilken currysort man använder, det finns hur många som helst. Botanisera i kryddhyllorna i välsorterade affärer, det finns massor av spännande varianter!
Med rårivna moötter, gurkstavar och borlottibönor (sköljda och kryddade med lite finhackad rödlök, svartpeppar och en skvätt olivolja) är det här en höjdare tycker jag. Det finns säkert en mängd variationer man kan göra också, kryddkombinationer och tillbehör som gör det till en helt ny rätt om man vill.
|