Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2010-02-14, 01:59   #1
Snobbe
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2008
Inlägg: 689
Kycklinggryta

Tänkte köra ihop någon slags kycklinggryta imorn så man fixar matlåda i en vecka typ. Skulle höra om någon har något tips på en sådan? Gärna massor med grönsaker och tänkte ha ris till. Helst utan kokosmjölk men det funkar med också. Jag är inte så bra på grytor överhuvudtaget så behöver lite inspiration
Snobbe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-02-14, 10:19   #2
BlackMagic
Registered User
 
BlackMagics avatar
 
Reg.datum: Jul 2009
Inlägg: 35
T ex

Kyckling+lök+vattenkastanjer+broccoli+paprika+crem efraice

eller

Kyckling+asiatisk grytbas på konserv(väldigt god)den med pumpa tycker jag är bäst+lök+böngroddar+kokosmjölk om man vill.
BlackMagic är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-02-14, 10:21   #3
regus
Regustered Abuser
 
reguss avatar
 
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 3 350
Kyckling - salt och peppra, stek så dom får "yta"
Grädde
Sambal
Mango chutney

Ris och grönsak of choice.
regus är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-02-14, 10:27   #4
Cohen
Registered User
 
Cohens avatar
 
Reg.datum: Jul 2007
Inlägg: 1 414
Coq au vin är gott.

http://www.bocuse.fr/recettes/ficher..._us.asp?id=117
Cohen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-02-14, 10:33   #5
Rickard
Registered User
 
Rickards avatar
 
Reg.datum: Feb 2009
Ort: Göteborg
Inlägg: 4 160
Den här är inte dum. http://www.sethronland.nu/index.php/...-tikka-masala/
Rickard är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-02-14, 12:27   #6
pclillen
Registered User
 
Reg.datum: Apr 2007
Inlägg: 113
Citat:
Ursprungligen postat av Rickard Visa inlägg
seth har en hel del vra recept om ja inte minns fel
pclillen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-02-14, 13:15   #7
LadyG
Fudoshin
 
LadyGs avatar
 
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 9 594
Varför inte en vanlig kyckling curry?

Hetta upp olja och curry i en stor panna. Stek kycklingbitarna cirka en minut på varje sida. Tillsätt vatten, kycklingfond och ärter, rör om och låt puttra cirka två minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta pannan av värmen och rör i yoghurten.

Ungefärliga proportioner till 3-4 portioner:
4 kycklingfiléer (ca 600 g)
2 msk rapsolja
2 tsk curry
1 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
3 dl frysta gröna ärter
2 dl turkisk yoghurt
Salt & peppar

Yoghurten kan man byta ut mot den creme fraiche man föredrar, om man inte gillar yoghurtens syrlighet.

Genom att fräsa curryn i oljan först frigörs fler smaker och doften blir otrolig i köket. Styrkan på curryn avgörs av vilken currysort man använder, det finns hur många som helst. Botanisera i kryddhyllorna i välsorterade affärer, det finns massor av spännande varianter!

Med rårivna moötter, gurkstavar och borlottibönor (sköljda och kryddade med lite finhackad rödlök, svartpeppar och en skvätt olivolja) är det här en höjdare tycker jag. Det finns säkert en mängd variationer man kan göra också, kryddkombinationer och tillbehör som gör det till en helt ny rätt om man vill.
__________________
The only way of finding the limits of the possible is by going beyond them into the impossible. Arthur C. Clarke
Träningsjournal - Mot Stockholm Ultramarathon 100km
LadyG är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-02-14, 17:20   #8
Snobbe
Registered User
 
Reg.datum: Sep 2008
Inlägg: 689
Citat:
Ursprungligen postat av LadyG Visa inlägg
Varför inte en vanlig kyckling curry?

Hetta upp olja och curry i en stor panna. Stek kycklingbitarna cirka en minut på varje sida. Tillsätt vatten, kycklingfond och ärter, rör om och låt puttra cirka två minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta pannan av värmen och rör i yoghurten.

Ungefärliga proportioner till 3-4 portioner:
4 kycklingfiléer (ca 600 g)
2 msk rapsolja
2 tsk curry
1 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
3 dl frysta gröna ärter
2 dl turkisk yoghurt
Salt & peppar

Yoghurten kan man byta ut mot den creme fraiche man föredrar, om man inte gillar yoghurtens syrlighet.

Genom att fräsa curryn i oljan först frigörs fler smaker och doften blir otrolig i köket. Styrkan på curryn avgörs av vilken currysort man använder, det finns hur många som helst. Botanisera i kryddhyllorna i välsorterade affärer, det finns massor av spännande varianter!

Med rårivna moötter, gurkstavar och borlottibönor (sköljda och kryddade med lite finhackad rödlök, svartpeppar och en skvätt olivolja) är det här en höjdare tycker jag. Det finns säkert en mängd variationer man kan göra också, kryddkombinationer och tillbehör som gör det till en helt ny rätt om man vill.

Gör detta just nu fast utan ärtor tog broccoli o champinjoner istället. Luktar gott som fan köpte nå ny thaicurri jag inte testat innan med chili kanel o lite grejjer i.
Snobbe är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-02-14, 17:25   #9
KimPod
Registered User
 
KimPods avatar
 
Reg.datum: Jan 2010
Ort: Vimmerby
Inlägg: 272
* Kyckling, Tärnad
* Kokosmjölk
* Thai Wok
* Riven Ingefära
* Sambaloek (fakk man, be careful)

Serveras till Jasminris !
KimPod är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 18:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)