Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2003-09-15, 18:12   #1
Nate
Registered User
 
Nates avatar
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: sundsvall
Inlägg: 2 177
nedbrytning av kött?

Är det svårt för magen att bryta ned kött? Har nämligen börja se ett samband mellan illamående-magont och köttätande. Mår ofta illa om jag äter mkt kött. Iaf helkött... fisk kan man få magont av medan fiskbullar går bra. Kotletter och liknande är inte heller någon hit... Har levt som helvegetarian förut, kan det ha nåt med saken att göra?
Nate är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-09-15, 18:34   #2
The Dwag
Guest
 
Inlägg: n/a
Klart inte kroppen har det... den är designad för att bryta ner kött mm… kanske är din kropp ovan vid vissa kryddor osv.
  Svara med citat
Gammal 2003-09-15, 19:09   #3
Nate
Registered User
 
Nates avatar
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: sundsvall
Inlägg: 2 177
Citat:
Originally posted by The Dwag
Klart inte kroppen har det... den är designad för att bryta ner kött mm… kanske är din kropp ovan vid vissa kryddor osv.
om man itne ätit kött under flera år kanske den "glömmer" eller nåt. I dont know... kryddar iaf itne köttet jag äter med några speciella kryddor... salt?
Nate är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-09-15, 19:17   #4
Prankie
Registered User
 
Prankies avatar
 
Reg.datum: Nov 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 3 875
kött är lättare att bryta ner än grönsaker.
__________________
Investera i Sport Arbitrage
Prankie är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-09-15, 19:18   #5
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 407
Om man inte har några speciella åkommor tror jag inte man blir känsligare mot köttintag om man varit utan animaliska produkter några år, annat än just vid en eventuell övergång till allätardiet igen.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-09-15, 19:45   #6
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 809
Börja med lite magrare kött. Kött har en större andel mättat fett som gör att det ligger kvar lite längre i magsäcken.

Välj lite finare kött som file eller innanlår. Det innehåller lite mindre bindvävsprotein. Bindvävsprotein tar längre tid att spjälka upp.

Framdelskött som högrev behöver kokas LÄNGE för att mjuka upp bindväven. Därefter blir köttet mycket lättare att spjälka upp.

Kött är en fantastisk källa till fullvärdigt protein och viktiga mineraler som järn, zink och selen. Komplett uppsättning av B-vitaminerna följer med också.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-09-15, 19:52   #7
Nate
Registered User
 
Nates avatar
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: sundsvall
Inlägg: 2 177
Citat:
Originally posted by Sverker
Börja med lite magrare kött. Kött har en större andel mättat fett som gör att det ligger kvar lite längre i magsäcken.

Välj lite finare kött som file eller innanlår. Det innehåller lite mindre bindvävsprotein. Bindvävsprotein tar längre tid att spjälka upp.

Framdelskött som högrev behöver kokas LÄNGE för att mjuka upp bindväven. Därefter blir köttet mycket lättare att spjälka upp.

Kött är en fantastisk källa till fullvärdigt protein och viktiga mineraler som järn, zink och selen. Komplett uppsättning av B-vitaminerna följer med också.
har bara ätit magert kött som sejfile, kycklingfile... känns ändå alltid konstigt i magen efteråt.
Nate är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-09-15, 21:51   #8
Mago
pot of tea? (_)IO
 
Magos avatar
 
Reg.datum: Sep 2003
Ort: Lund/Karlshamn
Inlägg: 2 451
Spinner vidare lite på en egen fråga om det går bra

Är pasta svårsmält? Jag kan få GRYM! magknip om jag äter mycket pasta. Speciellt om jag ätit lite sämre tidigare/längesen jag åt.. men det är väl ganska självklart(?)

Får riktigt ont i upp till en timme
Mago är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-09-15, 22:10   #9
Megatuttarna
Feed me fast
 
Megatuttarnas avatar
 
Reg.datum: Aug 2002
Ort: Södertälje
Inlägg: 3 861
Citat:
Originally posted by Nate


har bara ätit magert kött som sejfile, kycklingfile... känns ändå alltid konstigt i magen efteråt.
Va jobbigt, testa å koka köttet, gör någon soppa av det hela som är ganska neutral, vissa brukar må sämre i magen av stekt mat än vad de gör av kokt.
Megatuttarna är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-09-15, 23:28   #10
Snafu
Registered User
 
Snafus avatar
 
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Newcastle upon Tyne, UK
Inlägg: 453
ett ex från gymnasietiden

ett tjej jag dejtade på gymnasiet var vegetarian men började äta kött igen men fick för ont i magen för att kunna fortsätta göra det, så hon slutade. Hur länge hon försökte minns jag dock inte. Åt inte du bara bröd från bageriet?
__________________
Sy sy sy sy sy sy, tom rulle!
Snafu är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-09-16, 05:56   #11
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 809
Citat:
Originally posted by Nate


har bara ätit magert kött som sejfile, kycklingfile... känns ändå alltid konstigt i magen efteråt.
Konstigt. Fisk och kyckling är typisk skonsam kost att äta efter sjukdom och operation.

Nackdelen är att varken kyckling eller fisk har samma höga innehåll av mineraler som rött kött, nöt, häst och griskött.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-09-16, 07:04   #12
Nate
Registered User
 
Nates avatar
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: sundsvall
Inlägg: 2 177
Re: ett ex från gymnasietiden

Citat:
Originally posted by Snafu
ett tjej jag dejtade på gymnasiet var vegetarian men började äta kött igen men fick för ont i magen för att kunna fortsätta göra det, så hon slutade. Hur länge hon försökte minns jag dock inte. Åt inte du bara bröd från bageriet?
näe, jag lever inte endast på bröd
Nate är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-09-16, 07:05   #13
Nate
Registered User
 
Nates avatar
 
Reg.datum: Sep 2002
Ort: sundsvall
Inlägg: 2 177
Citat:
Originally posted by Sverker


Konstigt. Fisk och kyckling är typisk skonsam kost att äta efter sjukdom och operation.

Nackdelen är att varken kyckling eller fisk har samma höga innehåll av mineraler som rött kött, nöt, häst och griskött.
Testat nötkött nångång men det var ännu värre...
Nate är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-09-16, 07:08   #14
Grahn
Registered User
 
Grahns avatar
 
Reg.datum: Jul 2002
Ort: Vault 13
Inlägg: 11 123
Du får väl ta en invänjningsperiod med mindre bitar kött, kanske köttfärs i små mängder.

Magen kan ofta reagera på saker den är ovan vid.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Yes Visa inlägg
Utöver det bör du endast gå värdigt men bestämt.
Grahn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-09-16, 09:10   #15
Daemon
Registered User
 
Daemons avatar
 
Reg.datum: Dec 2001
Ort: 054
Inlägg: 468
Har en tjejkompis som reagerar likadant, hon blev vegetarian som tonåring därför att hon fick magproblem av kött.
Hennes mage klarar av små mängder "vitt kött" (kycklingfile, torsk etc (som Sverker säger))

Mao. du är inte helt ensam om att ha problem med kött, vet tyvärr inte vad det beror på.
__________________
"I have not fought my way to the top of the foodchain to be a vegetarian"
Daemon är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 22:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)