Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Allmänt Forum

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2009-12-29, 23:19   #1
astrodog
Sup, registered user?
 
astrodogs avatar
 
Reg.datum: Sep 2005
Inlägg: 514
Grädden skar sig på rom-essens

Någon med lite inblick i matkemi kan väl svara på det här.

Skulle piffi upp min ekologiska grädde med lite rom-essens, och när jag sedermera började vispa runt det hela så var det totalt omöjligt att få det att tjockna till så som grädde brukar.

Vad är det som har hänt egentligen?
__________________
Har inte tid med att ge privata tips längre, tyvärr!
astrodog är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-12-29, 23:51   #2
Blomstrande
Registered User
 
Blomstrandes avatar
 
Reg.datum: Mar 2009
Ort: Solna
Inlägg: 67
Är ingen kemist, men har lagat mat i några år nu och vet av erfarenheten att man bör vispa grädden som den är först och tillsätta eventuella smaker efteråt...
Blomstrande är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-12-30, 00:56   #3
hahavaffan
tuff shit
 
hahavaffans avatar
 
Reg.datum: May 2005
Ort: Skåné
Inlägg: 2 528
Vispa först, blanda sen i vad du vill ha för smak. Brukar funka bra.
__________________
IN SOILWORK we trust
hahavaffan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-12-30, 04:19   #4
astrodog
Sup, registered user?
 
astrodogs avatar
 
Reg.datum: Sep 2005
Inlägg: 514
Ok ska prova det nästa gång. Men ingen som kan beskriva vad som hänt rent kemiskt?
__________________
Har inte tid med att ge privata tips längre, tyvärr!
astrodog är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-12-30, 08:52   #5
Rahf
Registered User
 
Rahfs avatar
 
Reg.datum: Feb 2007
Inlägg: 11 827
Citat:
Ursprungligen postat av astrodog Visa inlägg
Ok ska prova det nästa gång. Men ingen som kan beskriva vad som hänt rent kemiskt?
Kan ju vara så att essensen har neutraliserat vad det nu är i grädden som koagulerar.
Rahf är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-12-30, 08:57   #6
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Inget som emulgerar grädden och romessensen. Fosfolipiderna emulgerar ju grädden med luft men uppenbarligen inte essensen.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 19:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)