Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2009-09-20, 17:57   #1
capture
wolfman
 
captures avatar
 
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 203
Dagens brödbak

Såhär blev dagens bröd, helt klart bättre än för två veckor sedan dock inte samma recept som förra gången. Dagens recept hittades här: http://paindemartin.blogspot.com/200...ocksa-bra.html
Det vart riktigt gott som nybakat ska vara!

Att bröden inte ser likadana ut beror på att det brödet som är jämt och fint så hade jag slängt in några isbitar längst nere. Det andra bakade jag utan is för jag ville se vilken skillnad det skulle göra.




Bifogade bilder
Filtyp: jpg DSC007351.jpg (63.4 KB, 132 visningar)
Filtyp: jpg DSC007361.jpg (64.8 KB, 131 visningar)
capture är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-09-20, 18:00   #2
Marcüs
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2008
Inlägg: 186
Jag kan inte annat än dregla
__________________
I Love It Loud!
Marcüs är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-09-22, 19:57   #3
OneManArmy
Registered User
 
OneManArmys avatar
 
Reg.datum: Jul 2009
Ort: Hudiksvall
Inlägg: 920
Fan jag är så jävla sugen på att prova baka eget bröd nångång.. Kanske ett helgprojekt på gång?
OneManArmy är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-09-22, 20:03   #4
Torwald
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2007
Inlägg: 936
Ser gott ut! Hur menar du med isbiten? Hur kan det bli så stor skillnad?
Torwald är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-09-22, 20:18   #5
mikaelj
Vrickad & älskvard
 
mikaeljs avatar
 
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Nära 2:ans ändhållplats söderut
Inlägg: 21 094
Ger bl.a. bättre skorpa. Jag brukade ha en skål med vatten i botten.

På riktiga bageri har du alltid ångtillförsel i ugnen.
__________________
Träning! | jwzrd: Efter det där inlägget får du ligga med mig mikaelj!
Scratch89: Du verkar tro att vi alla blir lite hårda i byxan av att dränka oss i sockerlösning. | stevebc: 85 kg extra i dips? Nu är du skäggstark på riktigt! Karlos: Ditt sista marklyft var något av det coolaste jag sett i styrkelyftsväg live. | camilla: du är en extrem teoretiker och totalt känslokall.
mikaelj är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-09-22, 20:20   #6
Torwald
Registered User
 
Reg.datum: Jun 2007
Inlägg: 936
Aha, där ser man! Om det inte framgick är jag ingen van brödbakare
Torwald är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2009-09-22, 20:24   #7
mikaelj
Vrickad & älskvard
 
mikaeljs avatar
 
Reg.datum: Oct 2008
Ort: Nära 2:ans ändhållplats söderut
Inlägg: 21 094
Jag blev så nöjd med mitt senaste bröd att jag dokumenterade det. Det verkar avancerat, men i själva verket är det ganska enkelt. Tar bara lite tid.



http://mikael.jansson.be/log/the-perfect-bread
__________________
Träning! | jwzrd: Efter det där inlägget får du ligga med mig mikaelj!
Scratch89: Du verkar tro att vi alla blir lite hårda i byxan av att dränka oss i sockerlösning. | stevebc: 85 kg extra i dips? Nu är du skäggstark på riktigt! Karlos: Ditt sista marklyft var något av det coolaste jag sett i styrkelyftsväg live. | camilla: du är en extrem teoretiker och totalt känslokall.
mikaelj är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 14:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)