Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2002-04-17, 09:01   #1
John M
Registered User
 
John Ms avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 086
Post Biotin

Läste en artikel i aftonbladet där det stod att om man käkar för mycket ägg kan man få biotinbrist, vilket kan ge exem. Det stod att äggula innehöll biotin, men proteinet i äggvitan binder biotin och inaktiverar det, så att det kan uppstå brist på detta ämne. Det stod även att mjölk innehåller biotin.

Nu är det så att jag inte äter speciellt mycket råa ägg, max 3 råa äggvitor om dan, också ganska mycket mjölk (3-4 liter). Undrar om jag kan vara i någon slags farozon, för att jag har nu sen en vecka tillbaka fått en väldigt irriterande klåda som bla gör att jag inte kan sova speciellt bra på nätterna.

Här är artikeln http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/...153093,00.html
John M är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-04-17, 09:03   #2
nina
Guest
 
Inlägg: n/a
Post

man ska inte tro på allt man läser, speciellt inte i Aftonbladet
  Svara med citat
Gammal 2002-04-17, 09:10   #3
krambanan
Registered User
 
krambanans avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Uppsala
Inlägg: 121
Talking

Håller med Nina....Aftonbladet har inget vidare bra rykte på det här forumet och det har ju sina anledningar

Kram Maria
__________________
*Med reservation för ev hjärnsläpp och onödiga stavfel*
krambanan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2002-04-17, 10:35   #4
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 820
Post

I min bok om näringslära tog de upp ett fall ( det enda ! ) av biotinbrist.
Det var en lantbrukare med höns i England. Det här med matlagning var inte hans grej så han levde på råa ägg, och för pengarna han fick för de andra äggen på torget köpte han rödvin. . Kan på god grunder antaga att lantbrukaren visade upp ett antal andra bristsymptom också.

När äggvitan stelnar, eller koagulerar, misten den också förmågan att binda upp biotinet i ägget. Ät alltså inte råa ägg !

Ett gott råd ifall du också vill undvika salmonella.

[ 17 April 2002: Inlägget har ändrats av: Sverker ]
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 14:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)