Citat:
Ursprungligen postat av mikaelj
Menar du det om...
* att cancerceller enbart (eller till en övervägande huvddel) kan använda sig av glukos, eller
* att omega 6 (arakidonsyra) är inflammatoriskt, eller
* att det inte finns någon alls koppling mellan intag av mättat fett, kolesterol och hjärtsjukdom?
Sure.
|
Det jag reagerar på är bl.a:
"Margarin, omega-6-olja och kolhydrater orsakar alltså, och göder, cancerceller."
"En arts naturliga ursprungliga föda kan inte orsaka sjukdom."
"Om det röda köttet och animaliska fettet mot förmodan skulle orsaka oss cancer och andra sjukdomar så måste det bero på att djuren fått fel föda."
"Däremot är de onaturliga fetterna från margariner felaktiga för våra cellmembraner, och gör att dessa får ett försämrat försvar mot cancerframkallande ämnen. Detsamma gäller omega-6-fetterna från majs-, solros- och tistelolja. Omega-6-fetter försämrar cellernas försvar mot cancer."
Även andra delar av texten gjorde mig fundersam men det är framförallt dessa stycken som jag tycker låter som rent skitsnack. Som vanligt har hon inte något som helst stöd för det hon vräker ur sig.