2008-12-06, 16:45
|
#1
|
|
Fudoshin
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 9 594
|
Julköttbullen
Köttbullar bör ju finnas på de flesta julbord, eller quornbullar i förekommande fall. Men kör ni några andra kryddor runt jul för att få dem riktigt juliga eller är det "samma gamla vanliga"?
Jag brukar ha i svartpeppar, kryddpeppar, finhackad lök, ägg, lite ströbröd och salt i köttfärsen, fast det har jag iofs jämt så jag gör nog inte så mycket speciellt för köttbullarna egentligen.
Kan man jula till köttbullar tro?
|
|
|
2008-12-06, 17:09
|
#2
|
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2008
Inlägg: 691
|
Ingen aning hur man skulle jula till köttbullarna. Vet bara att min farmor gör världens godaste så dem lär ja dra i mig några stycken av.
|
|
|
2008-12-06, 19:54
|
#3
|
|
Registered User
Reg.datum: Jan 2007
Inlägg: 1 025
|
Nejlika, ingefära.
Jag gör aldrig köttbullar till jul, det finns så mycket annat gott ändå på julbordet. Köttbullar kan man äta resten av året!
__________________
RandomC är snygg.
|
|
|
2008-12-06, 21:42
|
#4
|
|
Mother love bone
Reg.datum: Aug 2006
Inlägg: 1 709
|
Gjorde idag på
Grädde
Köttfärs
Salt, peppar
Ägg
Ströbröd
Pressad lök
Pressad vitlök
Det blev sej gott
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av lectris
Är shut teh face knäpp som klagar över att en tjej skickar porr?
|
|
|
|
2008-12-06, 21:58
|
#5
|
|
Fudoshin
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 9 594
|
Grädde måste ju vara en hit i köttbullar, det måste jag testa!
|
|
|
2008-12-06, 22:20
|
#6
|
|
Ölkonnässör
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Stockholm...ish
Inlägg: 6 027
|
jag kör på ren fläskfärs med lite grädde och skippar löken, rullar dem bara till halva den normala storleken och kostar på mig lite extra stekyta, steker í smör dessutom, något jag inte skulle göra med vardagsköttbullar.
Edit: Drygar ut dem aningens med ströbröd och äggula, men mindre än vad jag gör annars
__________________
|
|
|
2008-12-06, 23:59
|
#7
|
|
Registered User
Reg.datum: Jul 2007
Inlägg: 1 414
|
Har också mindre ströbröd i julköttbullarna. Annars det vanliga receptet med lök, ägg och mjölk. Små ska de vara så att man kan äta ett par utan att bli proppmätt.
Testade en gång med grädde och extra äggula. Visst blev det gott, men det vanliga receptet duger gott.
|
|
|
2008-12-07, 10:52
|
#8
|
|
Banned User
Reg.datum: Nov 2007
Ort: stockholm
Inlägg: 1 858
|
för mig är just färdiga köpta köttbullar "juliga" förmodligen för barndomsminnen från alla julbord från den tiden
|
|
|
2008-12-07, 11:21
|
#9
|
|
Ölkonnässör
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Stockholm...ish
Inlägg: 6 027
|
Citat:
Ursprungligen postat av jenni
för mig är just färdiga köpta köttbullar "juliga" förmodligen för barndomsminnen från alla julbord från den tiden 
|
Jo, något som stör mig med större julbord är när de har färdigköttbullar värmda i konvektionsugn, total avsaknad av stekyta. De saknar helt personlighet, jag vill ha ett krispigt litet skal på min köttbulle med massor av giftiga stekytemutagener.
__________________
|
|
|
2008-12-07, 11:33
|
#10
|
|
Moralistmoderator
Reg.datum: Aug 2003
Ort: Lycksele
Inlägg: 15 502
|
Citat:
Ursprungligen postat av Mental
... jag vill ha ett krispigt litet skal på min köttbulle med massor av giftiga stekytemutagener.
|
Indeed. Mums.
|
|
|
2008-12-07, 11:34
|
#11
|
|
Hårdrockare
Reg.datum: Mar 2006
Ort: Luleå
Inlägg: 3 014
|
Allvarligt, köttbullar är aldrig bra på julbordet. När det är dags för dem är de torra och tråkiga. Jag hoppar över dem eller tar ett par bara för åtgångens skull. Våga vägra köttbullar.
__________________
Citat:
|
Ursprungligen postat av thezet
Chins utförs med supinerat grepp, pullups med pronerat. Av någon oförklarlig anledning har svenskar svårt att greppa det.
|
|
|
|
2008-12-07, 11:50
|
#12
|
|
Banned User
Reg.datum: Nov 2007
Ort: stockholm
Inlägg: 1 858
|
Citat:
Ursprungligen postat av Mental
Jo, något som stör mig med större julbord är när de har färdigköttbullar värmda i konvektionsugn, total avsaknad av stekyta. De saknar helt personlighet, jag vill ha ett krispigt litet skal på min köttbulle med massor av giftiga stekytemutagener.
|
haha...men det är just sådana som serverades i skolan vid julbordet
fick inte ni sådana i skolan också?
|
|
|
2008-12-07, 12:28
|
#13
|
|
Fudoshin
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 9 594
|
Den perfekta köttbullen är stekt i riktigt smör så den har lite stekyta, men är saftig inuti och det tror jag bestämt man kan åstadkomma. Däremot är det en dödsynd att förvara dem i ugnen tills de ska serveras - då torkar de ut.
Kalla skivade köttbullar är ruggigt gott på knäckemacka f ö så det gör inget om det blir köttbullar över på julbordet.
|
|
|
2008-12-07, 13:45
|
#14
|
|
Mother love bone
Reg.datum: Aug 2006
Inlägg: 1 709
|
Köttbullar kalla på smörgås är mycket godare än att äta dem på tallriken.
På julbordet är prinskorvar godare än köttbullar.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av lectris
Är shut teh face knäpp som klagar över att en tjej skickar porr?
|
|
|
|
2008-12-07, 14:58
|
#15
|
|
Registered User
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Sandhamn
Inlägg: 1 988
|
Citat:
Ursprungligen postat av Arf Pingvin
Allvarligt, köttbullar är aldrig bra på julbordet. När det är dags för dem är de torra och tråkiga. Jag hoppar över dem eller tar ett par bara för åtgångens skull. Våga vägra köttbullar.
|
Våga äta bra julbord.
__________________
Salt och Peppar!
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 16:08.
|
    
|