Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2008-06-18, 21:29   #1
cosmic_dancer
Registered User
 
cosmic_dancers avatar
 
Reg.datum: Oct 2006
Inlägg: 452
Pajdeg

Jag har tänkt baka blåbärspaj till midsommar. Men undrar lite hur jag kan få pajdegen lite nyttigare. Vilken mängd kesella kan jag ha då jag bakar en som nu söt pajdej.
cosmic_dancer är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-18, 21:34   #2
machine gun
Triatleten
 
machine guns avatar
 
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 11 080
Citat:
Ursprungligen postat av cosmic_dancer Visa inlägg
Jag har tänkt baka blåbärspaj till midsommar. Men undrar lite hur jag kan få pajdegen lite nyttigare. Vilken mängd kesella kan jag ha då jag bakar en som nu söt pajdej.
Kesella gör att pajdegen blir lite hårdare, men det påverkar inte smaken så mkt tycker jag. Jag skulle nog chansa på att ta hälften smör, hälften Kesella kanske.
__________________
Att träna alla muskler i kroppen utom hjärtat är vansinne

It's all about limits: Reaching them, exploring them, exceeding what you thought yours were
machine gun är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-18, 21:38   #3
cosmic_dancer
Registered User
 
cosmic_dancers avatar
 
Reg.datum: Oct 2006
Inlägg: 452
Citat:
Ursprungligen postat av machine gun Visa inlägg
Kesella gör att pajdegen blir lite hårdare, men det påverkar inte smaken så mkt tycker jag. Jag skulle nog chansa på att ta hälften smör, hälften Kesella kanske.
Ok, får tacka då

Hittade följande

1ägg
3/4 fruktos
1 dinkelmannagryn
2½ dl dinkelsikt

det kan vara något
cosmic_dancer är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-18, 21:45   #4
machine gun
Triatleten
 
machine guns avatar
 
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 11 080
Citat:
Ursprungligen postat av cosmic_dancer Visa inlägg
Ok, får tacka då

Hittade följande

1ägg
3/4 fruktos
1 dinkelmannagryn
2½ dl dinkelsikt

det kan vara något
Fruktos är sämre för kroppen än vanligt socker. Vill du minska kalorierna är det bättre att använda sötningsmedel.

Googlade lite och hittade det här receptet: http://idapersson.bloggagratis.se/20...re-blabarspaj/ (visserligen smulpaj, men ändå)
__________________
Att träna alla muskler i kroppen utom hjärtat är vansinne

It's all about limits: Reaching them, exploring them, exceeding what you thought yours were
machine gun är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-18, 21:55   #5
cosmic_dancer
Registered User
 
cosmic_dancers avatar
 
Reg.datum: Oct 2006
Inlägg: 452
Citat:
Ursprungligen postat av machine gun Visa inlägg
Fruktos är sämre för kroppen än vanligt socker. Vill du minska kalorierna är det bättre att använda sötningsmedel.

Googlade lite och hittade det här receptet: http://idapersson.bloggagratis.se/20...re-blabarspaj/ (visserligen smulpaj, men ändå)
på vilket sätt är det sämre? Jag tänkte visserligen byta ut det mot rårörsocker
cosmic_dancer är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-18, 23:36   #6
Cohen
Registered User
 
Cohens avatar
 
Reg.datum: Jul 2007
Inlägg: 1 414
Strunta i havregrynen.

Gör tsället en vanlig pajdeg sär du byter ut valfri mängd smör mot kesella. 1/3 smör och 2/3 kesella fungerar väl för mig. Söta om du vill, men det är inte nödvändigt.

Har svårt att förstå varför man måste optimera efterrättspajer med havregryn för nyttighetens skull. Knappast så att dessa skapelser utgör grunden i någons kosthållning.
Cohen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-19, 04:06   #7
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Citat:
Ursprungligen postat av cosmic_dancer Visa inlägg
Jag tänkte visserligen byta ut det mot rårörsocker
Det är ingen skillnad rent "nyttighetsmässigt" gentemot vanligt socker.

Om du söker på trådtitlar med "fruktos" så kommer du hitta information. Förslagsvis söker du dessutom trådar med fruktos i titeln som dessutom är startade av King Grub.

Senast redigerad av Eddie Vedder den 2008-06-19 klockan 04:08.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-19, 07:46   #8
Mirre
Ms BootyPump.
 
Mirres avatar
 
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Stockholm, Kungsholmen
Inlägg: 592
Baka en härligt onyttig blåbärspaj på riktigt smör och socker som är mkt saftig och söt. Varför inte en även gräddtårta med massa härliga jordgubbar när du ändå donar i köket?
Det är ju midsommar!

Njut och ha en riktigt trevlig Midsommar!


P.s Glöm inte att lägga det mousserande vinet på kylning och snapsen måste oxå vara välkyld.
__________________
En croissant är fet men söt!
Mirre är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-19, 09:17   #9
machine gun
Triatleten
 
machine guns avatar
 
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 11 080
Citat:
Ursprungligen postat av Cohen Visa inlägg
Strunta i havregrynen.

Gör tsället en vanlig pajdeg sär du byter ut valfri mängd smör mot kesella. 1/3 smör och 2/3 kesella fungerar väl för mig. Söta om du vill, men det är inte nödvändigt.

Har svårt att förstå varför man måste optimera efterrättspajer med havregryn för nyttighetens skull. Knappast så att dessa skapelser utgör grunden i någons kosthållning.
Smulpaj blir godare med havregryn.
__________________
Att träna alla muskler i kroppen utom hjärtat är vansinne

It's all about limits: Reaching them, exploring them, exceeding what you thought yours were
machine gun är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-19, 10:45   #10
cosmic_dancer
Registered User
 
cosmic_dancers avatar
 
Reg.datum: Oct 2006
Inlägg: 452
Tack för svaren. Jag kommer blanda smör och kesella. Havregryn tänkte jag ha i för att det är sjukt gott, men eftersom jag kommer göra en vanlig paj skippar jag nog det.

Visstd et är midsommar, men jag kommer ha en massa annat gott också och det kommer drickas alkohol. Hade även tänkt strö över lite hackad mörk choklad över pajen. Mums... tror jag.
cosmic_dancer är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-19, 11:24   #11
Mirre
Ms BootyPump.
 
Mirres avatar
 
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Stockholm, Kungsholmen
Inlägg: 592
Citat:
Ursprungligen postat av cosmic_dancer Visa inlägg
Tack för svaren. Jag kommer blanda smör och kesella. Havregryn tänkte jag ha i för att det är sjukt gott, men eftersom jag kommer göra en vanlig paj skippar jag nog det.

Visstd et är midsommar, men jag kommer ha en massa annat gott också och det kommer drickas alkohol. Hade även tänkt strö över lite hackad mörk choklad över pajen. Mums... tror jag.
Du inspirerade mig så det blir troligtvis en härlig smuldegspaj med äpplen. Om jag hinner så ska jag köpa calvedos som jag ska ha i pajen.
Tack
__________________
En croissant är fet men söt!
Mirre är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-19, 11:41   #12
cosmic_dancer
Registered User
 
cosmic_dancers avatar
 
Reg.datum: Oct 2006
Inlägg: 452
Citat:
Ursprungligen postat av Mirre Visa inlägg
Du inspirerade mig så det blir troligtvis en härlig smuldegspaj med äpplen. Om jag hinner så ska jag köpa calvedos som jag ska ha i pajen.
Tack

låter smarrigt. Jag har recept på pajdeg där det ska vara kardemumma i, det kommer nog bli sjukt gott. Jag hoppas jag kan få med mig lite rabarber från lantstället nu under helgen, så att jag kan göra en god rabarberpaj elelr något annat smarrigt.
cosmic_dancer är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-19, 12:12   #13
Mirre
Ms BootyPump.
 
Mirres avatar
 
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Stockholm, Kungsholmen
Inlägg: 592
Citat:
Ursprungligen postat av cosmic_dancer Visa inlägg
låter smarrigt. Jag har recept på pajdeg där det ska vara kardemumma i, det kommer nog bli sjukt gott. Jag hoppas jag kan få med mig lite rabarber från lantstället nu under helgen, så att jag kan göra en god rabarberpaj elelr något annat smarrigt.
Posta gärna receptet.
__________________
En croissant är fet men söt!
Mirre är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-19, 23:13   #14
Cohen
Registered User
 
Cohens avatar
 
Reg.datum: Jul 2007
Inlägg: 1 414
Citat:
Ursprungligen postat av machine gun Visa inlägg
Smulpaj blir godare med havregryn.
Visserligen är det så. Går det ens att göra en smulpaj på annat än havregryn?

Men detta handlade väl om en "vanlig" paj?
Cohen är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-06-20, 12:18   #15
pott
Registered User
 
potts avatar
 
Reg.datum: Nov 2007
Inlägg: 39
Citat:
Ursprungligen postat av Cohen Visa inlägg
Visserligen är det så. Går det ens att göra en smulpaj på annat än havregryn?

Men detta handlade väl om en "vanlig" paj?
Klart det inte behövs havregryn. Kan köra på enbart mjöl eller varför inte fetta till det med lite crunchmüsli, fetgott kallas det
__________________
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story."
pott är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 05:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)