Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2003-06-09, 01:02   #1
Andyh
Registered User
 
Andyhs avatar
 
Reg.datum: May 2003
Ort: Lund
Inlägg: 568
makrill

fisk ska juh vara bra att käka och jag undrar därför om även makrill i tomatsås är något som går fint att äta under deff?
hur mkt protte/fett/kollisar är det i en burk makrill.

sen undrar jag om en burk makrill i tomatsås tillsammans med 2-3 ägg på en macka är en bra frukost under deff.

Den brödtypen jag använder är ngt som heter osötat solrosbröd. och är ett färdigskivat mörkt bröd och har ganska mycket hela korn i sig. skivorna är helt rektangulära. jag undrar om någon här vet GI på det brödet eller iaf om det är någotsånär bra att äta under deff.
Andyh är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-06-09, 01:27   #2
keeke
Junior Medlem
 
Reg.datum: Apr 2003
Inlägg: 26
Har ingen aning om Gi:t eller näringsvärdena på Makrillen (står på burken kanske? vet inte)... men det är i alla fall bra deff käk, dem flesta rekommenderar de varmt på sina mackor
keeke är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-06-09, 01:28   #3
Andyh
Registered User
 
Andyhs avatar
 
Reg.datum: May 2003
Ort: Lund
Inlägg: 568
bra att höra då kan jag äta det med gott samvete, älskar nämligen mackor med makrill och ägg
Andyh är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-06-09, 01:30   #4
keeke
Junior Medlem
 
Reg.datum: Apr 2003
Inlägg: 26
Snabbt svar där Andy
Jo, och ägg är de inte heller nå fel på...
keeke är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-06-09, 01:32   #5
Andyh
Registered User
 
Andyhs avatar
 
Reg.datum: May 2003
Ort: Lund
Inlägg: 568
jo du vet med email notification och msn popup när man får mejl så går det snabbt

jo ägg är aldrig fel, och av ngn anledning har jag alltid enbart gillat vitan så då slipper jag fettet från gulan nu under deffen även fast det inte bör spela så stor roll
Andyh är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-06-09, 01:34   #6
keeke
Junior Medlem
 
Reg.datum: Apr 2003
Inlägg: 26
Nej de spelar inte så stor roll skulle ja tro... jo, mail notification grejen e riktigt praktisk... imorrn dår du nog ett utförligare svar av Grubben eller nån av dem andra experterna
keeke är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-06-09, 01:35   #7
Andyh
Registered User
 
Andyhs avatar
 
Reg.datum: May 2003
Ort: Lund
Inlägg: 568
jepp annars brukar YTS va riktigt vass när det gäller näringsvärden och sånt
Andyh är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-06-09, 01:37   #8
keeke
Junior Medlem
 
Reg.datum: Apr 2003
Inlägg: 26
Jo, men Grubben är vassare ska du se (en personlig favorit hehe)... YTS håller sig väl mest till sin greppträning (tack för att han inte gör nya posts efter varje pass längre, no offence)...
keeke är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-06-09, 10:07   #9
ivandrago
Chip Rommel fan no 1
 
ivandragos avatar
 
Reg.datum: May 2002
Ort: stockholm
Inlägg: 1 661
alla näringsvärden kan enkelt fås på
http://www.slv.se/ldb

där finns även makrill med tomatsås i konserv
ivandrago är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-06-09, 10:37   #10
Lellan
Ge mig en igloo
 
Lellans avatar
 
Reg.datum: Aug 2002
Ort: Västerås
Inlägg: 5 002
Brödet du pratar om har lågt GI och innehåller nyttigt fett från solroskärnorna. Makrill i tomatsås är också jättebra; fiskfett är ju superbra och tomatsåsen är faktiskt också nyttig pga att "processad" tomat innehåller lykopen (har jag för mig det heter) som motverkar cancer i magsäcken och är allmänt nyttigt. Med äggvitorna till höjer du proteinhalten, kan ju aldrig vara fel eller hur?

Lite c-vitaminer i form av frukt (eller juice) skulle säkert också vara bra. Kalcium kan du lägga till genom att ha på lite keso om du känner för det, el dricka mjölk.

Hursomhelst verkar det som en bra frukost!

Edit: Kom på en till sak, jag har för mig att mjölken till gör att du tillgodogör dig det protein som finns i brödet bätttre.

(känns förresten omtumlande att ha hunnit före Gruben - en god läromästare! *wax on, wax off* )

Senast redigerad av Lellan den 2003-06-09 klockan 11:56.
Lellan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-06-09, 11:35   #11
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 437
Citat:
Originally posted by keeke
Jo, men Grubben är vassare ska du se (en personlig favorit hehe)... YTS håller sig väl mest till sin greppträning (tack för att han inte gör nya posts efter varje pass längre, no offence)...


Men nu har ju Lellan löst problemet och besparat mig lite tankearbete.

GI:t på den måltiden hamnar säkert under 50. Flerkornsbröd med makrill och kanske ett glas mjölk till är bland det bästa du kan äta. Som frukost har jag själv svårt att stå mig någon längre tid om jag baserar den på bröd, men det är en annan sak. För stor mage, antagligen.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-06-09, 12:27   #12
spinkoo
Guest
 
Inlägg: n/a
När får vi se bildbevis på den stora magen grub
  Svara med citat
Gammal 2003-06-09, 12:35   #13
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 437
2274 posts säger mer än en bild... eller var det tvärtom?
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-06-09, 12:44   #14
spinkoo
Guest
 
Inlägg: n/a
Har jag med mina 3000+ posts lagt upp måste du också *tvinga*
  Svara med citat
Gammal 2003-06-09, 16:01   #15
subliminal
Registered User
 
subliminals avatar
 
Reg.datum: Apr 2003
Inlägg: 273
Jag är också nyfiken på hur Grubs megafrukostar kan få plats. En Grubfrukost kan ju föda en fotomodell i en vecka.
subliminal är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 17:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)