Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2003-05-23, 15:40   #1
Vänskap
Jamen, jamen...
 
Vänskaps avatar
 
Reg.datum: Dec 2002
Inlägg: 180
Mycket socker i all-bran

http://www.radron.net/templates/test____3710.asp

Bara en sammanfattning av testet visas på sidan, hela testet i råd&rön:s tidning.

Om jag minns rätt fick all-bran regular bara en 2 i totalbetyg och all-bran-fruit en 3. Betygskala 1-5 (3 var godkänt).

Vad säger t ex en all-bran-mumsare som barbapappa om det?
Vänskap är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-05-23, 15:49   #2
spinkoo
Guest
 
Inlägg: n/a
Nu käkar jag ju allbra + (29% fibrer)

Och med 29% fibrer blir vad som helst långsamt
  Svara med citat
Gammal 2003-05-23, 16:15   #3
ivandrago
Chip Rommel fan no 1
 
ivandragos avatar
 
Reg.datum: May 2002
Ort: stockholm
Inlägg: 1 661
mjo det där är intressant... skulle vilja få förklarat exakt varför socker är så dåligt?? Tomma kcal brukar man ju säga, men är det verkligen tomma kcal om det ingår i en produkt, t.ex. all-bran. Högt GI kan man ju inte heller klaga på hos all-bran. SÅ varför är just socker så dåligt??
ivandrago är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-05-23, 16:27   #4
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 420
I All-Bran Regular finns det 65 % fullkornsvete och 21 % vetekli. Alltså kan det inte vara fråga om så mycket tillsatt strösocker, utan naturligt förekommande sockerarter. Det är inte på något sätt onyttigt, och i det där testet ansågs ju Weetabix vara bäst, som ligger rejält högt i GI, t ex, jämför med All-Bran. Tydligen tittade man bara på andelen sockerarter utan att ta hänsyn till om det var sackaros eller vad det nu var.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-05-23, 16:37   #5
ivandrago
Chip Rommel fan no 1
 
ivandragos avatar
 
Reg.datum: May 2002
Ort: stockholm
Inlägg: 1 661
ah det förklarar saken. förstår inte varför kellogs skriver "varav sockerarter" och sedan antalet gram. man tror ju att det är rent socker, dvs sackaros, och det kan nog avskräcka en del folk i och med att det är ett så pass högt värde, över 20g om jag inte missminner mig.
ivandrago är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-05-23, 17:49   #6
Pez
Curl til you hurl!
 
Pezs avatar
 
Reg.datum: Apr 2001
Ort: Stockholm
Inlägg: 10 815
Citat:
Originally posted by ivandrago
ah det förklarar saken. förstår inte varför kellogs skriver "varav sockerarter" och sedan antalet gram. man tror ju att det är rent socker, dvs sackaros, och det kan nog avskräcka en del folk i och med att det är ett så pass högt värde, över 20g om jag inte missminner mig.
Dom gör det för att det är så man skriver en korrekt näringsinnehållsdeklaration.

/pez
Pez är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2003-05-23, 23:23   #7
-GP-
Registered User
 
-GP-s avatar
 
Reg.datum: Mar 2003
Inlägg: 451
Att det är mycket socker i All-bran bryr jag mig inte särskilt mycket om. Däremot är jag inte så positiv till allt salt (läs natrium) som det innehåller, vilket många andra frukostflingor också gör (corn flakes, special K etc..).

Tycker man blir så plufsig när man får i sig mycket natrium, drar på sig vätska på onödiga ställen (utanför musklerna alltså). Och så är det blodtryckshöjande också för den delen...
-GP- är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 08:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)