Uppvärmingen är en sak. Nu gäller det ju att värma till drickvarmt så då hamnar vi kring 60 - 70 grader C på drycken och troligast är att de flesta proteinerna redan är denaturerade så ytterligare värme i temperaturintervallet är försumbart i sammanhanget.
Bara det att mängden laktos är minimal är gynsamt. Alltså ingen brunfärgning att tala om.
Det som är problem är överhettning på olika ställen. Mikron har en tendens att värma vissa områden mer än andra. I dessa överhettade omåden är förstörelsen mycket större. Värm försiktigt och rör om så att värmen fördelas jämt i drycken
Skonsammast är nog att värma på spisen i rostfri kastrull. Rör runt hela tiden så all vätska är i rörelse. Drycken är säkert rätt tjock så man får röra fort. Nu blir variationen i temperatur mycket liten och hela vätskan når 60 grader samtidigt.
Att lämna kastrullen på spisen leder bara till att värmen blir >> 100 grader C i botten och man gör kol av pulvret