Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Matlagning & Recept

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2008-03-03, 19:45   #1
magdalenae
Registered User
 
magdalenaes avatar
 
Reg.datum: Feb 2008
Inlägg: 468
Matvete

Är säkert helt efter men idag köpte jag matvete för första gången och hade det till middagen istället för bulgur och det var gott! Nu undrar jag om det finns fler användningsområden för matveten än alternativ till, ris, pasta osv? Kan man tec koka gröt på det? Alla tips är välkomna då jag inte är rädd för att testa mig fram i köket
magdalenae är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-03-03, 20:10   #2
shut teh face
Mother love bone
 
shut teh faces avatar
 
Reg.datum: Aug 2006
Inlägg: 1 709
Är också intresserad lite. Jag har inte köpt hem det än men jag tänkte byta ut pastan till quosquous bulgur och mathavre för variationens skull.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av lectris Visa inlägg
Är shut teh face knäpp som klagar över att en tjej skickar porr?
shut teh face är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-03-03, 20:41   #3
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Jag skulle tro att det kan vara en bra ingrediens om man vill baka ett riktigt grovt bröd. D.v.s. vanligt bröd på fullkornsmjöl (gärna surdeg) och även hela korn i.

Om brödet inte måste vara så grovt lär det ju förstås fungera i ett gott vitt bröd också. Eller en mix av olika mjölsorter.

Min poäng är alltså att jag tror det skulle funka i brödbak.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-03-03, 20:44   #4
machine gun
Triatleten
 
machine guns avatar
 
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 11 080
Jag säger +1 på Eddie där angående brödbak. Men koka kornen först, annars finns nog risk att de påminner mer om småsten än något annat i det färdiga brödet.
__________________
Att träna alla muskler i kroppen utom hjärtat är vansinne

It's all about limits: Reaching them, exploring them, exceeding what you thought yours were
machine gun är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2008-03-03, 21:00   #5
z_bumbi
Nallemoderator
 
z_bumbis avatar
 
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Linköping
Inlägg: 36 676
Min erfarenhet är att det mesta som innehåller vete, korn, råg, havre etc funkar i bröd men ska man bara baka på det så är någon typ av kross (dvs krossade eller klippta korn) lättare och smidigare att förbereda. Rågkross ska man t ex bara blötlägga i kokande vatten. Har man däremot kokat för mycket matvete eller ändå ska göra i ordning det för att äta så kan man mycket väl slänga ner överskottet i en deg.
Iofs är det kul att experimentera och så jobbigt är det ju inte att koka lite extra för att baka men det är inget jag skulle köpa hem för att planera att ha i ett brödbak.
__________________
"The myth that women should not lift heavy is advanced only by women who fear effort and men who fear women." Eric Midkiff från misc.fitness.weights

"Your physiology doesn't care what your philosophy is"
z_bumbi är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 18:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)