Jag är barnsligt förtjust i havregrynsgröt och har testat flertalet varianter på smaksättning. Tänkte dela med mej av dagens recept som blev kanongott.
2 dl fiberberikade havgregryn (Icas)
6 dl vatten
6-8 suketter (av märket hermesetas)
1 msk kakao
1 tsk kanel
1 mindre päron eller ett halvt stort
Blanda allt utom päronet i en gryta. Låt gröten koka upp för att sedan sjuda under drygt 7-10 min och häll sedan upp den i en skål. Findela päronet och strö över.
Den där kombinationen är väldigt lik den jag brukar göra. Förutom suketter och kakao Jag nöjer mig med havregryn, vatten, kanel, ägg och någon frukt+keso som en slut finnish.
Det är sött också
Jag använder inte lika många suketter när jag gör gröt utan kakao. I det här fallet var det just det att det smakade som chockladkaka som gjorde själva grejen.
Glass??? Mums!!!!!! Nu måste ju det provas naturligtvis... Damn. Jag som trodde mej ha bidragit med ett relativt nyttigt recept. Såklart det ska kompleteras med onyttigheter för att optimeras.