Hejsan!
Nu ska jag lägga om kosten, men jag är *total pank* (typ 100 spänn kvar fram till den 19de)... vågar inte vänta två veckor på att kunna köpa "riktig" nyttig mat, och tänkte köra på det jag har hemma tills dessa... Inte alls nyttigt egentligen, men jag får köpa hem lite rågbröd eller något...
Hur gör jag det jag har hemma så nyttigt som möjligt, och vad borde jag använda mina sista 100 kr till?
Här är vad jag har (på ett ungefär)
* Tagliatelle, spaghetti, snabbmakaroner, makaroniskruvar.
* Jasminris
* 1 burk med potatis samt pulvermos
* Lite stekt köttfärs i frysen (100g kanske)
* Fryst rå köttfärs
* Nalle puuroa (fyrasädeslags grötflinger) ca 2 kg
* 1 kg Nalle Ruis (råggrötflinger)
* ½ paket rågknäcke
* ½ gruka
* 2 burkar majs
* 2½ burkar inlagda ärtor (som smakar pyton, vad gör jag för att kunna äta dem?)
* 1 hel stor burk Whey jordgubb som smakar hemskt
* 100g respektive av hallon och blåbär, frysta
* Panerad fisk (fiskcrispies, torsk och pollock)
* Chicken nuggets
* 800g fryst kycklingfilé
* Fryst falukorv, ca. 2 kg
* Pommes strips
* 2 l lättfil
* senap
* mörk ox- kött- och kyckling buljng
* grönsaksfond
* salt, dill, vit- och svartpeppar
* 3 ägg
Hur kombinerar jag detta bäst? Känns som om allt har samma GI-värde som långfranska...

Jag måste göra *någon* förändring nu, innan jag tappar suget igen.
Dessutom, hur tinar jag fryst rå köttfärs?

Jag har ingen micro...
Behöver recept! Dessutom behövs recept på lättvarierade grytor, stuvningar och allt som går att frysa, ska göra storkok när jag får pengar...
Jag tål inte tomat och får inte använda fler kryddor än de jag har hemma. Ägg får jag inte koka eller steka (lukt).