Citat:
Ursprungligen postat av LeBron
Hur gör man? :O
|
Det är så enkelt och du borde hitta hur lätt som helst på Google eller så rekommenderar jag boken Syra själv av Karin Bojs (gå på bibblo).
Iaf kan jag ta gurkan som exempel. Riktig Västeråsgurka är väl att föredrag men jag tog en vanlig som jag halverade på längden och sedan skar i bitar om 10 cm. Dessa lades i en burk (vanlig plastmatlåda) och varvades med färska basilikablad (du kan välja precis vilka kryddor du själv vill. Dill rekommenderas). Sedan kokade jag en lag på vatten och salt. 2 msk salt/liter vatten. Totala mängden beror på storleken på din burk. Låt lagen svalna helt och häll sedan över gurkorna, de ska vara helt täckta. Låt burken stå på köksbänken i 10-14 dagar, då är det klart för ätning och förvara sedan i kylskåp.
Se? Superlätt