Citat:
Ursprungligen postat av doh
Kan känna igen mig i det där när jag är hemma och är sjuk främst, då finns det tydligen inga spärrar på vad och hur mycket jag kan stoppa i mig. Bästa lösningen för mig är att inte ha för mycket skräp hemma och att inte utsätta sig så mycket för situationer runt ätande där jag vet att det finns chanser att spåra ur.
|
Håller med dig till 100% om detta. Dock kan det vara svårt när man har fru och två barn. Jag kan ju inte förbjuda dem att ha "gott" hemma bara för att jag har problem. Det sista jag vill är ju att föra över mitt sjuka beteende runt mat på mina barn.
Sedan kommer det alltid vara tillfällen där det finns mycket mat och snacks i sociala situationer, både på jobbet och hemma.
Jag vill försöka hitta ett sätt som minimerar min risk för hetsätning och få ett mer avslappnat synsätt, både på kost och träning.
Några punkter som jag kommer testa är nog dessa:
* Regelbundna måltider (5-6 om dagen)
* Ingen deffning eller någon form att fastning
* Skära ner på kolhydraterna
* Försöka utesluta godis/snacks/glass m.m. så mycket som möjligt
* Undvika i högsta mån att ha frestelser m.m. hemma i skafferiet
* Matlådor på jobbet istället för att äta ute.
* Undvika att kompensationsträna eller "förbereda" mig om vi skall bort eller äta ute m.m.