Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2012-09-02, 06:41   #16
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 874
Citat:
Ursprungligen postat av Doctor Snuggles Visa inlägg
Det är väl inte linjärt, helt enkelt. Även olja har extremt mycket AGE.
Kanske en fettmolekyl binder till sig flera sockermolekyler eller något sådant, vad vet jag.
Fett och socker ska nomalt inte mötas. Men har fettet härsknat eller hydolyserats så kan vi få ett gränsskikt där delvis nedbrutet fett kan möta socker. I Smöret är det nog snarare att aminosyror eller peptider reagerar med laktosen för att därefter lösa sig i fettet innan kärningen av smöret.




Men AGE är i tabellen definierad som N-karboxymetyl-lysin vilket är en reaktionsprodukt av aminosyran lysin. Det betyder att fettet inte är med från början. Tittar vi på en annan reaktionsprodukt med annan löslighet får vi säkert en helt annorlunda tabell.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 22:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)