2011-01-29, 08:43
|
#1
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 319
|
Sojamjölk = stora bröst?
http://matbluffen.blogspot.com/2009/...nnehaller.html
Tänkte jag skulle byta middagssaften mot sojamjölk, och kanske tom havremjölken i proteindrycken till soja, för att bli av med det jäkla sockret som gjort min mage fetare samtidigt som resten av kroppen blivit smalare.
Tänkte "skit samma om det är dyrt, skit samma om det smakar skit, det får det va värt", men det får fanemig INTE va värt att det är extrema mängder östrogen i
Finns det ingen sojamjölk som är fri från detta?
Kanske inget som går "tvätta bort"....
Typiskt, så jäkla typiskt, finns väl ingen annan "mjölk" heller än soja/havre, och havren är ju typ som saft nästan fast med vitaminer
|
|
|
2011-01-29, 09:09
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 319
|
Nej det där känns scary, är nog bäst byta middags-saften mot en burk 50cl 2.8.
Fast det här från carlsbergs hemsida vet jag ej hur man ska tolka...massa socker i öl med???
Citat:
Öl är praktiskt taget sockerfritt (0.1 - 0.4 procent) men innehåller ca 4 procent kolhydrat som i kroppen omvandlas till socker, som kan ställa till problem för en diabetiker.
|
|
|
|
2011-01-29, 09:13
|
#3
|
Finland
Reg.datum: Jan 2010
Ort: Jepo, Finland
Inlägg: 210
|
Det finns rismjölk också!
|
|
|
2011-01-29, 09:28
|
#4
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 319
|
Citat:
Ursprungligen postat av Miss
Det finns rismjölk också! 
|
Låter väldigt sockrigt, eller typ inga kcal.
Kollar några stora nätbutiker och finns inte, så är nog ovanligt, och därmed extra extra dyrt dessutom.
Nä hoppas på öl, att kolisarna där i inte är ekvivalenta med vanligt socker från saft, utan är nyttigare. Då får det bli middags-öl.
|
|
|
2011-01-29, 09:31
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
|
Det är ingen sackaros i öl.
|
|
|
2011-01-29, 09:38
|
#6
|
Symmetrisk moderator
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 809
|
Sök på Kolozzeum om isoflavoner sk fytoöstrogener. Det finns massor av åsikter men mycket lite fakta. Ungefär som på bloggen
Min åsikt är att isoflavonerna blockerar östrogenreceptorn utan att aktivera den östrogena effekten. Du får söka.
Klart att öl innehåller kolhydrat. Det är kornstärkelse som mältas till maltos/glukos. Blodsockerstegringen dämpas av alkoholen i ölen. Blir alltså lite svårreglerat för en diabetiker.
Skippa alkoholhaltiga drycker och drick vatten  .
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
|
|
|
2011-01-29, 09:40
|
#7
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 319
|
Citat:
Ursprungligen postat av Sverker
Klart att öl innehåller kolhydrat. Det är kornstärkelse som mältas till maltos/glukos. Blodsockerstegringen dämpas av alkoholen i ölen. Blir alltså lite svårreglerat för en diabetiker.
Skippa alkoholhaltiga drycker och drick vatten  .
|
Ja kolhydrater blir man väl inte specifikt magfet av, jag menade om det var motsvarigheter till rent socker i ölen?
|
|
|
2011-01-29, 09:48
|
#8
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 407
|
|
|
|
2011-01-29, 09:52
|
#9
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 319
|
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
|
Glukos vet jag inte om det är "bra", maltos låter bra, fruktos är det väääldigt lite, så det kanske är ok kolisar i ölen ändå. Mycket bättre än saft, plus bonus-kcal från rimliga mängden alkohol med ju.
Hursomhelst väldigt lite kolisar, 5g av 50kcal, och förhoppningsvis då bara typ 1g av det som klassas som "farligt socker".
Senast redigerad av Seb74 den 2011-01-29 klockan 09:53.
|
|
|
2011-01-29, 10:10
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
|
Citat:
Ursprungligen postat av Seb74
Ja kolhydrater blir man väl inte specifikt magfet av, jag menade om det var motsvarigheter till rent socker i ölen?
|
Du har ju redan fått svar.
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder
Det är ingen sackaros i öl.
|
Angående fruktosen så antar jag att det dessutom skiljer utifrån råvara och jäsningstid till exempel.
Senast redigerad av Eddie Vedder den 2011-01-29 klockan 10:11.
|
|
|
2011-01-29, 10:22
|
#11
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 319
|
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder
Du har ju redan fått svar.
Angående fruktosen så antar jag att det dessutom skiljer utifrån råvara och jäsningstid till exempel.
|
Är det enbart sackaros som är dåligt nu, och som är det som gör att man som jag, vid hög sockerkonsumption, kan få fetare mage samtidigt som armar och ben blir smalare?
Trodde det var fruktos, och kanske glukos (som tydligen är druvsocker), som man skulle se upp med.
Jäkla djungel 
Men tack för all hjälpen, måste göra nåt drastiskt med kosten ju
|
|
|
2011-01-29, 10:23
|
#12
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 407
|
Sackaros är 50/50 fruktos/glukos. En disackarid.
|
|
|
2011-01-29, 10:28
|
#13
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 319
|
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
Sackaros är 50/50 fruktos/glukos. En disackarid.
|
Intressant, så det är fruktos i öl, det är glukos i öl, men det är inte sackaros, dvs bägge hopslagna på nåt sätt.
Aja, man blir nog inte bukfet av öl, den slutsatsen drar jag.
Saft -> öl, så får det bli, och då är blandsaft helt borta ur min kost.
Havredrycken får va kvar, trots stora mängder socker, då man iallafall inte får östrogen i sig. Ska inte ge mig på LCHF, bara stoppa sista årets misslyckade utveckling av kroppssammansättningen.
|
|
|
2011-01-29, 10:39
|
#14
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 319
|
Hmm, rostbröd borde va en bra "sockerfri" kcal-utfyllnad med, utan att mätta alltför hemskt, och tänka sig, gott och billigt är det ju också. Ser ju grymt bra ut på pappret.
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=29795&lang=sv
|
|
|
2011-01-29, 10:40
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
|
Citat:
Ursprungligen postat av Seb74
Är det enbart sackaros som är dåligt nu, och som är det som gör att man som jag, vid hög sockerkonsumption, kan få fetare mage samtidigt som armar och ben blir smalare?
Trodde det var fruktos, och kanske glukos (som tydligen är druvsocker), som man skulle se upp med.
Jäkla djungel 
Men tack för all hjälpen, måste göra nåt drastiskt med kosten ju 
|
Det ä ringen djungel men du verkar inte lägga ner särskilt mycket tid på att läsa in dig. Det räcker ju med Wikipedia så har man fått svar. Du frågade om socker motsvarande det i saften, alltså sackaros. En glukos och en fruktos som är bundna till varandra blir en sackarosmolekyl. Och den största riskfaktorn ur metabol synpunkt är fruktos, vilket då leder till att hög sackaroskonsumtion per automatik blir en hög fruktoskonsumtion.
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 09:57.
|
    
|