Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2010-04-01, 19:38   #1
Gurram
Registered User
 
Gurrams avatar
 
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 217
Näringstabeller i djupfrys mat

När jag stekte upp ett 1000g kycklingfilé häromdagen så slutade det med att jag fick 650 g filé efter att jag stekt färdigt. Näringsinnehållet som står på påsen, avser det den frysta produkten, eller när jag lagat färdigt det?

Sen undrar jag också om man "får ut mer" av kycklingen genom att koka den istället för att steka?
__________________
- För att lyckas, gör jag tvärtemot vad alla säger att jag borde göra.
Gurram är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-01, 19:44   #2
Pepz
Uggla
 
Pepzs avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 12 077
proteinvärdet är ju samma dvs om 1000g rå kycklingfilé innehåller 200g protein så innehåller den stekta varan fortfarande 200g protein trots att den väger mindre

lite fett försvinner vid tillagning men det är ju marginellt innehåll från början i filé
__________________
Don´t gör it
It´s not värt it
Pepz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-01, 19:53   #3
Gurram
Registered User
 
Gurrams avatar
 
Reg.datum: Aug 2005
Inlägg: 217
Citat:
Ursprungligen postat av Pepz Visa inlägg
proteinvärdet är ju samma dvs om 1000g rå kycklingfilé innehåller 200g protein så innehåller den stekta varan fortfarande 200g protein trots att den väger mindre

lite fett försvinner vid tillagning men det är ju marginellt innehåll från början i filé
TACK! Vart orolig där ett tag. Kan fortsätta med Euroshopper med gott samvete då .
__________________
- För att lyckas, gör jag tvärtemot vad alla säger att jag borde göra.
Gurram är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-02, 09:40   #4
Fatcan
Registered User
 
Fatcans avatar
 
Reg.datum: Dec 2004
Inlägg: 1 776
Citat:
Ursprungligen postat av Gurram Visa inlägg
När jag stekte upp ett 1000g kycklingfilé häromdagen så slutade det med att jag fick 650 g filé efter att jag stekt färdigt. Näringsinnehållet som står på påsen, avser det den frysta produkten, eller när jag lagat färdigt det?
Jag mailade kronfågel och frågade nått liknande. På deras kycklingfiléer gäller näringsvärdet för tinad vara iaf, jag skulle tro att det är samma sak med andra märken också.
Fatcan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-02, 09:44   #5
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 429
En annan medlem har också mailat Kronfågel med samma ärende, och fick svaret "Näringsvärdet för kycklingfilé är aktuellt på vikten på den frysta filéen. Fryst filé tappar mer vätska än den färska eftersom den släpper mer vätska från sig när den tinas och tillagas."
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-02, 09:51   #6
Fatcan
Registered User
 
Fatcans avatar
 
Reg.datum: Dec 2004
Inlägg: 1 776
Jaha, det var ju konstigt. Vilket svar ska man lita på liksom?

Såhär skrev de till mig:

Citat:
Näringsvärdet är beräknat på kyld/upptinad filé.
Fettvärdet ökar ca: 5% efter upptining då ju en del vätska försvinner.
Fatcan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-02, 09:53   #7
Scratch89
Klädsamt knubbig
 
Scratch89s avatar
 
Reg.datum: Dec 2004
Ort: Strömmensberg, Göteborg
Inlägg: 19 906
Vad är skillnaden?
__________________
Leg. fysioterapeut.
Skribent på Styrkelabbet
Scratch89 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-02, 10:00   #8
lingonplockarN
Registered User
 
lingonplockarNs avatar
 
Reg.datum: Oct 2008
Inlägg: 460
Citat:
Ursprungligen postat av Pepz Visa inlägg
proteinvärdet är ju samma dvs om 1000g rå kycklingfilé innehåller 200g protein så innehåller den stekta varan fortfarande 200g protein trots att den väger mindre

lite fett försvinner vid tillagning men det är ju marginellt innehåll från början i filé
!?

Så om jag steker 400g rå köttfärs vilket blir typ 250g stekt, äter jag alltså näringen från 400g?
lingonplockarN är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-02, 10:02   #9
Scratch89
Klädsamt knubbig
 
Scratch89s avatar
 
Reg.datum: Dec 2004
Ort: Strömmensberg, Göteborg
Inlägg: 19 906
Citat:
Ursprungligen postat av lingonplockarN Visa inlägg
!?

Så om jag steker 400g rå köttfärs vilket blir typ 250g stekt, äter jag alltså näringen från 400g?
Ja...
__________________
Leg. fysioterapeut.
Skribent på Styrkelabbet
Scratch89 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-02, 10:02   #10
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 429
Givetvis. Vart skulle den ha tagit vägen?
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-02, 10:03   #11
Scratch89
Klädsamt knubbig
 
Scratch89s avatar
 
Reg.datum: Dec 2004
Ort: Strömmensberg, Göteborg
Inlägg: 19 906
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub Visa inlägg
Vart skulle den ha tagit vägen?
__________________
Leg. fysioterapeut.
Skribent på Styrkelabbet
Scratch89 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-02, 10:04   #12
jakke
Registered User
 
Reg.datum: Aug 2002
Ort: Kungsholmen
Inlägg: 3 009
Citat:
Ursprungligen postat av Scratch89 Visa inlägg
Vad är skillnaden?
Skillnaden mellan tinad och fryst kycklingfilé är typ 2dl vätska i påsen.
jakke är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 23:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)