Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2010-04-01, 18:55   #1
Skrollovicz
Registered User
 
Skrolloviczs avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 1 045
Hur tillagar ni era frysgrönsaker?

Jag låter koka upp vatten i en kastrull för att sedan kasta i grönsakerna: Sedan väntar jag tills vattnet börjar koka igen, då häller jag dem i ett durkslag och sköljer med kallt vatten.

Finns det bättre sätt att fixa dem, så att de tappar mindre näring?

Hur gör ni andra?
__________________
”The feds have crawled so far up my ass I can taste brulecreme”
Skrollovicz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-01, 18:57   #2
forslund
Registered User
 
forslunds avatar
 
Reg.datum: Nov 2007
Ort: Eskilstuna
Inlägg: 2 319
Ångkokar dem.

Bra text som behandlar bla. det:

http://traningslara.se/blogg/tips-fo...-av-gronsaker/
__________________
MP -182 cm Tyngre Classic I 2015
Athletic Fitness 180+ cm SM 2016
forslund är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-01, 19:03   #3
OneManArmy
Registered User
 
OneManArmys avatar
 
Reg.datum: Jul 2009
Ort: Hudiksvall
Inlägg: 920
Ångkokar dem jag med, brukar bli bäst så
OneManArmy är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-01, 19:24   #4
Prost
Registered User
 
Prosts avatar
 
Reg.datum: Jan 2009
Ort: Outer Haven
Inlägg: 675
Eftersom jag inte TILLAGAR dem utan bara tinar upp så kör jag med micron.. ^^
Prost är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-01, 22:28   #5
Slartibartfast
Finlands svar på Schenkenberg
 
Slartibartfasts avatar
 
Reg.datum: Apr 2002
Ort: Finland
Inlägg: 15 930
Jag kokar upp dem i lite vatten (så att grönsakerna just och just täcks, brukar vara ca 2-3 dl) sen dricker jag upp kokvattnet
__________________
Allt kött behöver disciplin!

Citat:
Ursprungligen postat av 130kg finsk sisu Visa inlägg
Slarti måste ha en av de bättre axelpartier av odopade personer i världen. punkt.
Slartibartfast är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-01, 22:32   #6
Sjoba
Banned User
 
Reg.datum: Jan 2010
Ort: På vift
Inlägg: 1 714
Citat:
Ursprungligen postat av Slartibartfast Visa inlägg
Jag kokar upp dem i lite vatten (så att grönsakerna just och just täcks, brukar vara ca 2-3 dl) sen dricker jag upp kokvattnet
Alla kan inte vara lika hårda som du Slarti!
Sjoba är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-01, 22:38   #7
Pepz
Uggla
 
Pepzs avatar
 
Reg.datum: Oct 2005
Inlägg: 12 075
häller på kokande vatten och låter stå en stund
__________________
Don´t gör it
It´s not värt it
Pepz är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-01, 22:43   #8
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Citat:
Ursprungligen postat av Pepz Visa inlägg
häller på kokande vatten och låter stå en stund
Samma här. Kokar upp i vattenkokaren, ner med grönsakerna i kastrullen och sedan i med det kokande vattnet.

Ångkokar gör jag bara om det är något i kastrullen som behöver kokas lite längre samtidigt, typ potatis eller morötter. Då är det perfekt att koka dom och samtidigt ha t.ex. fryst broccoli i durkslaget ovanför.

Men orkade jag bry mig om "optimal" näring så skulle jag alltid ångkoka. Men det känns irrelevant med tanke på de mikronäringsämnen jag vet tar stryk och hur lätt jag få i mig stora mängder av dessa oavsett.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-02, 11:23   #9
Slartibartfast
Finlands svar på Schenkenberg
 
Slartibartfasts avatar
 
Reg.datum: Apr 2002
Ort: Finland
Inlägg: 15 930
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder Visa inlägg
Men orkade jag bry mig om "optimal" näring så skulle jag alltid ångkoka. Men det känns irrelevant med tanke på de mikronäringsämnen jag vet tar stryk och hur lätt jag få i mig stora mängder av dessa oavsett.
Näringsämnena sköljs väl i princip iväg med kokvattnet, eller förstörs dom?
__________________
Allt kött behöver disciplin!

Citat:
Ursprungligen postat av 130kg finsk sisu Visa inlägg
Slarti måste ha en av de bättre axelpartier av odopade personer i världen. punkt.
Slartibartfast är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-02, 11:42   #10
r3mpuh
avatartext
 
r3mpuhs avatar
 
Reg.datum: Apr 2008
Ort: Aspergerland
Inlägg: 1 051
Jag micrar dem.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av mini Visa inlägg
r3mpuh , var det inte du som låg med typ fyra tjejer på en helg? En av dem som blivit sur kanske?
You can do it maybe! ~
r3mpuh:s Träningsjournal ~ Marklyft: 200 kg
Citat:
Ursprungligen postat av Trance Visa inlägg
Du verkar vara en person som skulle kunna koka någons katt som kärleksförklaring och sedan inte förstå deras arga reaktion.
r3mpuh är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-02, 11:46   #11
tomp
Registered User
 
tomps avatar
 
Reg.datum: Apr 2010
Ort: Älvsbyn
Inlägg: 183
Citat:
Ursprungligen postat av Skrollovicz Visa inlägg
Jag låter koka upp vatten i en kastrull för att sedan kasta i grönsakerna: Sedan väntar jag tills vattnet börjar koka igen, då häller jag dem i ett durkslag och sköljer med kallt vatten.

Finns det bättre sätt att fixa dem, så att de tappar mindre näring?

Hur gör ni andra?

Jag kokar också upp, tror det är bättre än å värma de i micron.
tomp är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-02, 12:45   #12
majak0vskij
Tunggung
 
majak0vskijs avatar
 
Reg.datum: Dec 2009
Ort: Uppsala/Timrå
Inlägg: 406
Hur jag gör beror på måltiden i övrigt. Kokar upp dem i vatten men kan även tinas i stekpanna för t ex att bli en del av en omelett.
majak0vskij är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2010-04-02, 13:21   #13
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Citat:
Ursprungligen postat av Slartibartfast Visa inlägg
Näringsämnena sköljs väl i princip iväg med kokvattnet, eller förstörs dom?
Båda.

Finns mikronäringsämnen som är både värmekänsliga och som urlakas i vatten.
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 02:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)