2007-10-19, 11:08
|
#61
|
Triatleten
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 11 080
|
Citat:
Ursprungligen postat av Rhino
Det låter lite intressant att prova själv! Har du något mer exakt "recept" eller tillvägagångssätt för detta?
|
Fed up postade den här länken tidigare i tråden: http://www.recept.org/Tofu_gor_din_egen_tofu.html
Det går hyffsat snabbt att göra, men det blir en hel del disk (mkt silande mellan olika byttor och kastruller). Kanske inget man gör varje dag, men det kan ju vara kul nån gång ibland att känna att man gjort det själv
__________________
Att träna alla muskler i kroppen utom hjärtat är vansinne
It's all about limits: Reaching them, exploring them, exceeding what you thought yours were
|
|
|
2007-10-19, 16:22
|
#62
|
Triatleten
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 11 080
|
Idag har jag slagit till på en Tofu rosso från Biofood, tofu smaksatt med bl a soltorkade tomater och annat gott. Det ska bli intressant att se hur den smakar. Någon som har något bra tips på maträtt där det skulle kunna passa in? Funderar på att tärna den och ha i nån slags potatissallad, men jag är inte säker. Tips, tack!
__________________
Att träna alla muskler i kroppen utom hjärtat är vansinne
It's all about limits: Reaching them, exploring them, exceeding what you thought yours were
|
|
|
2007-10-19, 16:25
|
#63
|
Triatleten
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 11 080
|
Den var visst inte från Biofood såg jag nu, utan Taifun (de hade en massa Biofood-produkter där jag hittade den)
__________________
Att träna alla muskler i kroppen utom hjärtat är vansinne
It's all about limits: Reaching them, exploring them, exceeding what you thought yours were
|
|
|
2007-10-20, 12:14
|
#64
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2007
Inlägg: 48
|
quorn (som jag testade att marinera i grillolja med vitlök, blev jättebra!) med glasnudlar och wokade grönsaker.
|
|
|
2007-10-22, 13:43
|
#65
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2006
Inlägg: 688
|
Dom där glasnudlarna såg lite lustiga ut. En hög slem, typ.
Dagens lunch är inspirerat av en maträtt som jag inte minns vem som gjort i andra mattråden:
Urgröpta tomater med linsröra (linser, lök, kryddor) och en skiva mozarellaost, sen in i ugnen.
Tillsamans med couscous och en liten klick creme fraische dressing.
__________________
I want your love and i want your revenge you and me could write a bad romance
|
|
|
2007-10-23, 11:23
|
#66
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2007
Inlägg: 48
|
Citat:
Ursprungligen postat av Shakemynuts
Dom där glasnudlarna såg lite lustiga ut. En hög slem, typ. 
|
jag kokade lite för länge  *whistle*
|
|
|
2007-10-23, 12:03
|
#67
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2006
Inlägg: 688
|
Tänkte testa göra biffar snarast.
Nån som har ett bra recept? Blir väl som vanliga med kött, med lök, ströbröd, ägg osv, bara det att man har t ex linser och bönor istället? Kanske blandning av ris, bönor och linser. Med sambal oelek
__________________
I want your love and i want your revenge you and me could write a bad romance
|
|
|
2007-10-23, 13:08
|
#68
|
Triatleten
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 11 080
|
Citat:
Ursprungligen postat av Shakemynuts
Tänkte testa göra biffar snarast.
Nån som har ett bra recept? Blir väl som vanliga med kött, med lök, ströbröd, ägg osv, bara det att man har t ex linser och bönor istället? Kanske blandning av ris, bönor och linser. Med sambal oelek 
|
Mitt favoritrecept på linsbiffar:
2dl gröna linser
1/2 dl vatten att mixa med
1 liten gul lök
1/2 dl salta jordnötter
1/2 dl potatismjöl
3/4 - 1 tsk örsalt eller vanligt salt
2 krm grovmalen svartpeppar
2 msk smör/olja till stekning
1. Skölj linserna, lägg dem i kokande vatten och koka ca 15-20 min tills de är mjuka men har lite tuggmotstånd kvar.
2. Sila upp de kokta linserna.
3. Mixa dem och tillsätt lite vatten i taget till en fast men inte helt slät konsistens.
4. Skala och hacka löken, grovhacka jordnötterna och blanda detta med linsfärsen. Rör också ner potatismjöl, örtsalt och peppar.
5. Forma åtta "biffar" och stek dem, ca 3 min på varje sida.
Brukar variera mig lite och har ibland solrosfrön, cashew eller mandel istället för jordnötter. Har även haft i scharlottenlök och vitlök vid tillfälle. Brukar dessutom koka linserna i buljong för att ge dem extra smak.
__________________
Att träna alla muskler i kroppen utom hjärtat är vansinne
It's all about limits: Reaching them, exploring them, exceeding what you thought yours were
|
|
|
2007-10-23, 13:49
|
#69
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2006
Inlägg: 688
|
Tack! Ska testa de där!
Men, finns det inte risk för att linsbiffar blir ganska torrt? Har du nå tips på vad jag ska göra till dem?
Nån dag tänkte jag göra hamburgare på såna där biffar, med cheddarost och massor av lök.
__________________
I want your love and i want your revenge you and me could write a bad romance
|
|
|
2007-10-23, 13:54
|
#70
|
Triatleten
Reg.datum: Apr 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 11 080
|
Citat:
Ursprungligen postat av Shakemynuts
Tack! Ska testa de där!
Men, finns det inte risk för att linsbiffar blir ganska torrt? Har du nå tips på vad jag ska göra till dem?
Nån dag tänkte jag göra hamburgare på såna där biffar, med cheddarost och massor av lök. 
|
De brukar inte bli så torra, men om man sparar dem till dan efter så brukar de torka till och bli lite smuliga. Jag tror att de kanske blir mindre torra om man har i ett ägg eller två i smeten och kanske lite olja.
Jag brukar äta dem som pannbiffar, med potatis, brunsås och lingonsylt  Har även ätit dem som burgare.
__________________
Att träna alla muskler i kroppen utom hjärtat är vansinne
It's all about limits: Reaching them, exploring them, exceeding what you thought yours were
|
|
|
2007-10-23, 22:37
|
#71
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 410
|
Här kommer lite mer mat:
070722-165.jpg
Lasagne med sojafärs.
mat1.jpg
Quorn- eller sojafilé (minns ej) med ungsrostad klyftpotatis, broccoli, paprika samt creme fresh och bönor.
070909-078.jpg
Gryta med kikärtor, champinjoner, morot, squash och broccoli samt kokt potatis.
|
|
|
2007-10-24, 05:11
|
#72
|
Banned
Reg.datum: May 2007
Ort: Göteborg, Hisingen
Inlägg: 2 385
|
Citat:
Ursprungligen postat av Shakemynuts
Dom där glasnudlarna såg lite lustiga ut. En hög slem, typ.
Dagens lunch är inspirerat av en maträtt som jag inte minns vem som gjort i andra mattråden:
Urgröpta tomater med linsröra (linser, lök, kryddor) och en skiva mozarellaost, sen in i ugnen.
Tillsamans med couscous och en liten klick creme fraische dressing.

|
aah, ser asgött ut
|
|
|
2007-10-24, 08:48
|
#73
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2006
Inlägg: 688
|
Tack Animalistic. Det var gott.
Rhino: Kan du berätta hur du gjorde kikärtsgrytan med potatis?
__________________
I want your love and i want your revenge you and me could write a bad romance
|
|
|
2007-10-24, 09:28
|
#74
|
Registered User
Reg.datum: Oct 2002
Ort: Kalmar
Inlägg: 137
|
Ser sjukt gott ut det här. Måste börja använda alla quornprodukter som jag av någon anledning stuvat in i frysen.
__________________
klen.
|
|
|
2007-10-24, 21:40
|
#75
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 410
|
Citat:
Ursprungligen postat av Shakemynuts
Rhino: Kan du berätta hur du gjorde kikärtsgrytan med potatis?
|
Absolut! Jag skall leta reda på receptet, postar det här senare.
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 08:52.
|
    
|