Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
Gammal 2013-12-11, 09:19   #1
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 429
Fortfarande höga halter akrylamid i maten

Citat:
2011-2012 gjorde Livsmedelsverket en riktad undersökning av 204 produkter på den svenska marknaden – kaffe, potatischips, pommes frites, grovt bröd, kex, kakor och frukostflingor. Resultatet visar att halterna varierar stort, både inom och mellan de olika livsmedelskategorierna. I de flesta livsmedelskategorier hittades akrylamidhalter över de nivåer som anses normala jämfört med övriga EU. Undersökningen visar att 34 procent av potatischipsen och 18 procent av det mjuka, grova brödet hade halter som låg över normalnivåerna.

Akrylamid är klassat som ett cancerframkallande ämne. Om man får i sig mycket akrylamid under lång tid kan det öka risken för cancer.

Merparten av svenskarnas intag av akrylamid kommer från livsmedel man köper i butik.
http://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum...lamid-i-maten/

http://www.slv.se/upload/dokument/ra...1_och_2012.pdf
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat


 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 18:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)