2014-07-16, 22:54
|
#1
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 428
|
Rött kött och dödlighet
Citat:
Background:
High red meat consumption is associated with an increased mortality risk. This association is partly explained by the negative effect of processed meat consumption, which is widely established. The role of nonprocessed meat is unclear.
Objective:
The objective was to examine the combined association of processed and nonprocessed meat consumption with survival in a Swedish large prospective cohort.
Design:
In a population-based cohort of 74,645 Swedish men (40,089) and women (34,556), red meat consumption was assessed through a self-administered questionnaire. We estimated differences in survival [15th percentile differences (PDs), differences in the time by which the first 15% of the cohort died] according to levels of total red meat and combined levels of processed and nonprocessed red meat consumption.
Results:
During 15 y of follow-up (January 1998 to December 2012), we documented 16,683 deaths (6948 women; 9735 men). Compared with no consumption, consumption of red meat >100 g/d was progressively associated with shorter survival—up to 2 y for participants consuming an average of 300 g/d (15th PD: –21 mo; 95% CI: –31, –10). Compared with no consumption, high consumption of processed red meat (100 g/d) was associated with shorter survival (15th PD: –9 mo; 95% CI: –16, –2). High and moderate intakes of nonprocessed red meat were associated with shorter survival only when accompanied by a high intake of processed red meat.
Conclusions:
We found that high total red meat consumption was associated with progressively shorter survival, largely because of the consumption of processed red meat. Consumption of nonprocessed red meat alone was not associated with shorter survival.
|
Differences in survival associated with processed and with nonprocessed red meat consumption. Am J Clin Nutr July 16, 2014.
http://ajcn.nutrition.org/content/ea....full.pdf+html
|
|
|
2014-07-17, 18:38
|
#2
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2007
Inlägg: 552
|
Härligt! (Tolkar det som att processerat kött är en stor bov i dramat.)
Citat:
red meat consumption was assessed through a self-administered questionnaire
|
Hur fungerar det med enkäter under dessa extrema perioder? Fick man fylla i en enkät per dag/år eller var det bara en engångsgrej?
Senast redigerad av dt06mj2 den 2014-07-17 klockan 18:41.
|
|
|
2014-07-18, 08:50
|
#3
|
Registered User
Reg.datum: Feb 2009
Inlägg: 3 598
|
Är inte e250 fastställt till nr. 2 i risk för cancer (efter rökning)?
Tror ärligt att rött kött fått skulden p.g.a. e250.
__________________
2:a plats Mens Physique Tyngre Classic
Senast redigerad av BobaFett den 2014-07-18 klockan 08:52.
|
|
|
2014-07-18, 09:02
|
#4
|
Banned User
Reg.datum: Sep 2013
Ort: Godismonstret
Inlägg: 4 694
|
Citat:
Ursprungligen postat av BobaFett
Är inte e250 fastställt till nr. 2 i risk för cancer (efter rökning)?
Tror ärligt att rött kött fått skulden p.g.a. e250.
|
rött kött generelt är väl rekomendation 500g / vecka och proodukter m e250 0g/vecka eller..
|
|
|
2014-07-18, 20:29
|
#5
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2013
Ort: Västerås
Inlägg: 1 265
|
Citat:
Ursprungligen postat av R Scarpa27
rött kött generelt är väl rekomendation 500g / vecka och proodukter m e250 0g/vecka eller..
|
livsmedelsverket som slår till igen?
__________________
En Gammal Journal
Jag är inte bara viktig, jag är överviktig!
If you are training to failure, you are training to fail. Dr. Terry Todd
|
|
|
2014-07-18, 20:58
|
#6
|
Banned User
Reg.datum: Sep 2013
Ort: Godismonstret
Inlägg: 4 694
|
Citat:
Ursprungligen postat av Animalisk
livsmedelsverket som slår till igen?
|
om?
e250 har varit som rekomendation att utesluta ganska många många år.
dock har jag inte uteslutit det alls, men dragit ner på det iaf.
|
|
|
2014-07-18, 21:51
|
#7
|
Chefsarkitekt Oljebyxor
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 428
|
Citat:
Ursprungligen postat av Animalisk
livsmedelsverket som slår till igen?
|
Nej, Världscancerfonden. Men dom kanske hittar på?
|
|
|
2014-07-18, 11:32
|
#8
|
Mr.KlopFis
Reg.datum: Jan 2007
Ort: ...
Inlägg: 316
|
Haha 500g/veckan?
Det kan jag äta om dagen
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Lellan
Tycker man så om sin egen pillesnopp tycker jag synd om den lilla pillesnoppen. Min mus ska ha det fint som snus iaf! 
|
|
|
|
2014-07-18, 19:58
|
#9
|
Banned User
Reg.datum: Sep 2013
Ort: Godismonstret
Inlägg: 4 694
|
Citat:
Ursprungligen postat av KlopFer
Haha 500g/veckan?
Det kan jag äta om dagen 
|
kan nog de flesta även jag gör det och 500g per vecka blir det ofast inte.
hade inte med saken vad man gör.. utan jag skrev om rekomendationer.
|
|
|
2014-07-18, 19:34
|
#10
|
Registered User
Reg.datum: Nov 2005
Inlägg: 1 179
|
Anledningen till att rött kött förknippas med högre dödlighet tror jag inte bara beror på processat kött innehållandes E250, utan även har att göra med att det kött vi äter nuförtiden består nästan uteslutande av muskelprotein vilket har en ganska "enformig" aminosyraprofil. Hade vi istället ätit mera "nose to tail" genom att konsumera körtlar och bindvävskomponenter tror jag att förhållandet hade sett annorlunda ut.
|
|
|
2014-07-18, 19:38
|
#11
|
Symmetrisk moderator
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 871
|
Muskelprotein har högt biologiskt värde. Alltså har det alla aminosyror i ett bra förhållande till varandra.
Att blanda in mer bindväv betyder bara mer glycin och prolin. Aminosyror av lågt värde eftersom vi själva lätt tillverkar dem från andra aminosyror ( alanin och glutamin ).
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
|
|
|
2014-07-18, 22:25
|
#12
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2010
Inlägg: 5 956
|
Vad menar du?
Rekommendationerna är <500g rött kött per vecka och att utesluta chark. Jag har gjort det senare och jobbar på det förstnämda.
|
|
|
2014-07-18, 22:41
|
#13
|
Registered User
Reg.datum: Sep 2013
Ort: Västerås
Inlägg: 1 265
|
Citat:
Ursprungligen postat av cero
Vad menar du?
Rekommendationerna är <500g rött kött per vecka och att utesluta chark. Jag har gjort det senare och jobbar på det förstnämda.
|
jag uppfattade det som att du inte gjorde någon större skillnad på rött kött och chark, my bad, bra val att skippa processat kött.
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub
|
jag är ingen forumexpert, jag skrev bara att inget är omöjligt.
__________________
En Gammal Journal
Jag är inte bara viktig, jag är överviktig!
If you are training to failure, you are training to fail. Dr. Terry Todd
|
|
|
2014-07-18, 23:35
|
#15
|
Registered User
Reg.datum: Mar 2010
Inlägg: 5 956
|
Utan att ha laddat ner pdfen, gäller det även folkgrupper i Europa och Asien som twitterinlägget syftar på?
|
|
|
Regler för att posta
|
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg
HTML-kod är av
|
|
|
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 18:05.
|
    
|