Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2007-05-18, 12:18   #1
Slartibartfast
Finlands svar på Schenkenberg
 
Slartibartfasts avatar
 
Reg.datum: Apr 2002
Ort: Finland
Inlägg: 15 930
Fullkornssnabbris.

Är fullkornssnabbris lika bra som vanligt fullkornsris? Allt "snabb" var ju bannlyst åtminstone under GI-eran. I övrigt har de samma näringsvärden.
__________________
Allt kött behöver disciplin!

Citat:
Ursprungligen postat av 130kg finsk sisu Visa inlägg
Slarti måste ha en av de bättre axelpartier av odopade personer i världen. punkt.
Slartibartfast är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-18, 12:22   #2
King Grub
Chefsarkitekt Oljebyxor
 
King Grubs avatar
 
Reg.datum: Mar 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 78 420
Snabbare koktid är det som skiljer sig.
__________________


Angående PM-rådgivning!
King Grub är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-18, 12:25   #3
Slartibartfast
Finlands svar på Schenkenberg
 
Slartibartfasts avatar
 
Reg.datum: Apr 2002
Ort: Finland
Inlägg: 15 930
Citat:
Ursprungligen postat av King Grub Visa inlägg
Snabbare koktid är det som skiljer sig.
Dom uppger samma koktid också, så jag vet inte vad som är snabbt med det. 10 minuter i båda fallen.

Men det är bra att veta att det funkar lika bra. Då kör jag på det billigare snabbriset.
__________________
Allt kött behöver disciplin!

Citat:
Ursprungligen postat av 130kg finsk sisu Visa inlägg
Slarti måste ha en av de bättre axelpartier av odopade personer i världen. punkt.
Slartibartfast är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-19, 10:01   #4
eandersson
Registered User
 
eanderssons avatar
 
Reg.datum: Sep 2005
Ort: Uddevalla
Inlägg: 386
Citat:
Ursprungligen postat av Slartibartfast Visa inlägg
Dom uppger samma koktid också, så jag vet inte vad som är snabbt med det. 10 minuter i båda fallen.

Men det är bra att veta att det funkar lika bra. Då kör jag på det billigare snabbriset.
10 min?

Mitt fullkornsris från ICA ska sjudas i 40min(!) hela jävla dagen kretsar kring riset. Får lägga upp ett schema endast för att laga den måltiden.
__________________
"Ask not what you can do for your country. Ask what's for lunch."
Orson Welles
eandersson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-19, 18:45   #5
Slartibartfast
Finlands svar på Schenkenberg
 
Slartibartfasts avatar
 
Reg.datum: Apr 2002
Ort: Finland
Inlägg: 15 930
Citat:
Ursprungligen postat av eandersson Visa inlägg
10 min?

Mitt fullkornsris från ICA ska sjudas i 40min(!) hela jävla dagen kretsar kring riset. Får lägga upp ett schema endast för att laga den måltiden.
Uncle Ben's fullkornsris har en koktid på 10 minuter.
__________________
Allt kött behöver disciplin!

Citat:
Ursprungligen postat av 130kg finsk sisu Visa inlägg
Slarti måste ha en av de bättre axelpartier av odopade personer i världen. punkt.
Slartibartfast är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-19, 18:50   #6
eandersson
Registered User
 
eanderssons avatar
 
Reg.datum: Sep 2005
Ort: Uddevalla
Inlägg: 386
Citat:
Ursprungligen postat av Slartibartfast Visa inlägg
Uncle Ben's fullkornsris har en koktid på 10 minuter.
Tack för tipset. Längtar tills det riset jag har nu ska ta slut.
__________________
"Ask not what you can do for your country. Ask what's for lunch."
Orson Welles
eandersson är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-18, 12:23   #7
Eddie Vedder
Registered User
 
Eddie Vedders avatar
 
Reg.datum: Nov 2006
Inlägg: 33 687
Är kornen mindre och tunnare lr vad är det som gör att dom blir genomkokta fortare?
Eddie Vedder är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-18, 17:52   #8
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 844
Citat:
Ursprungligen postat av Eddie Vedder Visa inlägg
Är kornen mindre och tunnare lr vad är det som gör att dom blir genomkokta fortare?

Förkokta med ånga. Stärkelsekornen är redan lite förklistrade.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-19, 19:58   #9
zeusden1
Starke Adolfs son
 
zeusden1s avatar
 
Reg.datum: Oct 2006
Ort: Uppsala
Inlägg: 2 293
Eller så gör man som mig; man skiter fullständigt i fullkornsris och istället för de fibrerna man går minste om äter man någon frukt.
__________________
Träna.
zeusden1 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-20, 05:37   #10
CoolHandLuke
Registered User
 
CoolHandLukes avatar
 
Reg.datum: Jan 2007
Inlägg: 450
Har fått för mig att det är mer vitaminer/mineraler i fullkornsfrö gentemot raffinerad produkt. Men när jag kollar i tabellerna för just ris så ser jag inte någon markant skillnad.
__________________
"The trouble with eating Italian food is that five or six days later you're hungry again." -George Miller
CoolHandLuke är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-20, 06:26   #11
Sverker
Symmetrisk moderator
 
Sverkers avatar
 
Reg.datum: Aug 2001
Ort: Örebro
Inlägg: 23 844
Nästan allt ris i Sverige är parboiled. Betyder att under ångbehandlingen vandra vitaminerna med vattnet in i riskornet.

Meningen är att vitaminerna ska bevaras i riset.
__________________
Sverker
Chairmaster of
Kolozzeum Chemistry Guild.
Sverker är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-20, 10:58   #12
Slartibartfast
Finlands svar på Schenkenberg
 
Slartibartfasts avatar
 
Reg.datum: Apr 2002
Ort: Finland
Inlägg: 15 930
Citat:
Ursprungligen postat av Sverker Visa inlägg
Nästan allt ris i Sverige är parboiled. Betyder att under ångbehandlingen vandra vitaminerna med vattnet in i riskornet.

Meningen är att vitaminerna ska bevaras i riset.
Så egentligen är den ingen skilland alls om man äter fullkornsris eller vanligt ris?

Vanligt är ju dubbelt billigare.
__________________
Allt kött behöver disciplin!

Citat:
Ursprungligen postat av 130kg finsk sisu Visa inlägg
Slarti måste ha en av de bättre axelpartier av odopade personer i världen. punkt.
Slartibartfast är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-20, 10:59   #13
emmak
Registered User
 
Reg.datum: Jan 2006
Inlägg: 335
Citat:
Ursprungligen postat av Slartibartfast Visa inlägg
Så egentligen är den ingen skilland alls om man äter fullkornsris eller vanligt ris?

Vanligt är ju dubbelt billigare.

Det är väl troligtvis bara GI:t som skiljer
Och vem bryr sig om det
emmak är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-21, 08:47   #14
CoolHandLuke
Registered User
 
CoolHandLukes avatar
 
Reg.datum: Jan 2007
Inlägg: 450
Citat:
Ursprungligen postat av Sverker Visa inlägg
Nästan allt ris i Sverige är parboiled. Betyder att under ångbehandlingen vandra vitaminerna med vattnet in i riskornet.

Meningen är att vitaminerna ska bevaras i riset.
Även jasmin, basmati och andra rissorter som inte kallas 'parboiled'? Kanske därför 'grötris' är så mycket billigare om det inte är ångbehandlat.
__________________
"The trouble with eating Italian food is that five or six days later you're hungry again." -George Miller
CoolHandLuke är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2007-05-20, 13:51   #15
loztdignity
Banned
 
Reg.datum: Mar 2005
Inlägg: 343
Nä, det är ingen större skillnad på vanligt ris och fullkorn om du inte är besatt av GI. Samma med vanlig pasta och fullkorn, fast fullkorn innehåller ju mer fibrer osv dock.
loztdignity är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 06:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)