Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum
Gå tillbaka   Kolozzeum Forum - Sveriges största träningsforum > Träning > Kost & Näring

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Gammal 2005-05-11, 11:37   #1
Zera
Registered User
 
Zeras avatar
 
Reg.datum: Jun 2004
Ort: Linköping
Inlägg: 630
Kokta grönsaker

Man förlorar ju en ca 25% av alla vitaminer när man kokar grönsakerna. Men om man dricker upp vattnet man kokade dom i så borde man väl få i sig de där 25%?
Zera är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-05-11, 12:14   #2
Frazze
Registered User
 
Frazzes avatar
 
Reg.datum: Jan 2002
Ort: Sockholm
Inlägg: 1 599
Vitaminerna försvinner inte bara ut i vattnet för att grönsakerna ligger i blöt, utan förstörs av värmen när man kokar.
Frazze är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2005-05-11, 12:22   #3
Zera
Registered User
 
Zeras avatar
 
Reg.datum: Jun 2004
Ort: Linköping
Inlägg: 630
Citat:
Ursprungligen postat av Frazze
Vitaminerna försvinner inte bara ut i vattnet för att grönsakerna ligger i blöt, utan förstörs av värmen när man kokar.
Ok tack det var det jag funderade på om de gjorde eller inte.
Zera är inte uppkopplad   Svara med citat


Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 16:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson
Copyright 2015, Kolozzeum (TM)